Hovedinnhold

Nordmann svineinfluensa-isolert i Tyskland

PÅ ISOLAT: Lars Andreas Aarøe sitter på isolat i Tyskland etter å ha fått påvist svineinfluensa. Foto: Privat
PÅ ISOLAT: Lars Andreas Aarøe sitter på isolat i Tyskland etter å ha fått påvist svineinfluensa. Foto: Privat
(VG Nett) En norsk 22-åring er lagt i isolat i Düsseldorf etter å ha testet positivt på svineinfluensa.

Denne saken handler om:

Den unge nordmannen forteller at han ble plukket ut fra flyet etter å ha fylt ut et skjema der han fikk spørsmål om sykdomssymtpomer som feber, hosting, skjelving.

- Da jeg gikk ut av flyet sto det fire doktorer utenfor. Siden jeg hadde krysset av på alt ble jeg stoppet, sier Lars Andreas Aarøe (22) til VG Nett.

Nå er han på isolat. Der har han fått beskjed om at han blir nødt til å oppholde seg i ti dager.

- Det er litt kjipt. Det er kjedelig å være her i ti dager.

- Hva tenker du om at du har svineinfluensa?

- Det er litt spennende og litt skummelt. Det er jo ikke så veldig mange som har hatt det.

Han forteller at foreldrene tar det med ro.

- De sa jeg måtte sykemelde meg. Mamma har jobbet som hjelpepleier og hun er ikke bekymret.

Bekrefter

Nordmannen var om bord i Lufthansa-flyet LH409 fra Newark-lufthavnen like utenfor New York, og landet i Düsseldorf klokken 06.01 i dag tidlig. Fra Tyskland skulle han etter planen reise videre til Norge.

Den 22 år gamle nordmannen ble imidlertid stoppet på lufthavnen på grunn av symptomer på svineinfluensa. I kveld bekrefter Gesundsheitamt Landeshauptstadt Düsseldorf at det er påvist H1N1-infeksjon hos den unge mannen.

22-åringen ble i morgentimene brakt direkte fra flyplassen til Heinrich Heine-universitetssykehuset, der han nå er satt i isolat.

Helsemyndighetene i den tyske byen opplyser at de har iverksatt et program for å alarmere myndighetene på medpassasjerenes hjemsteder.

Ved alle ankomster fra USA, Canada og Mexico til den internasjonale lufthavnen i den tyske storbyen, sendes det leger om bord i flyene for å finne ut om det kan være H1N1-smittede blant passasjerene.

Ifølge det tyske folkehelseinstituttet Robert-Koch-Institut er det nå påvist 18 tilfeller av sykdommen i forbundsrepublikken.

STOPPET HER: Den norske 22-åringen hadde tydelige symptomer på influensa A/H1N1 da han landet fra USA i dag tidlig. Derfor ble han stoppet her på lufthavnen i Düsseldorf. Foto: AFP
STOPPET HER: Den norske 22-åringen hadde tydelige symptomer på influensa A/H1N1 da han landet fra USA i dag tidlig. Derfor ble han stoppet her på lufthavnen i Düsseldorf. Foto: AFP

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks