Hovedinnhold

Voldsomme sammenstøt i Stockholm

En stor gruppe svartkledde og maskerte personer skal ifølge vitner ha angrepet mennesker som ser ut til å ha utenlandsk opphav.

Denne saken handler om:

Det melder Aftonbladet.

Opp mot 100 svartkledde og maskerte menn skal også ha yppet mot politi og vektere i det sentrale Stockholm fredag kveld.

Ifølge Aftonbladet gikk mennene først løs på personer med utenlandsk utseende i området rundt sentralstasjonen i den svenske hovedstaden.

Les også: 80.000 asylsøkere kan få avslag i Sverige

Skal ha spredd flygeblader

En film som avisen har publisert, viser flere svartkledde personer i sammenstøt med vektere på Sergels torg midt i byen.

Tidligere på kvelden ble politiet informert om at flere folk med tilknytning til forskjellige fotballmiljøer planla å samles i Stockholm på kvelden.

– Politiet har vært i kontakt med disse flere ganger i løpet av kvelden og har jobbet med å splitte gruppene. Det roet seg ned etter rundt en time, sier Fredrik Nylén i stockholmspolitiet.

Før angrepene skal flygeblader med teksten «Det er nok nå!» ha blitt spredt på sentralstasjonen. Politiet vil imidlertid ikke bekrefte at personene har høyreekstreme holdninger.

Les også: Slik strammer Skandinavia inn asylpolitikken

En person pågrepet

Den nynazistiske gruppen Svenska Motståndsrörelsen la sent fredag kveld ut en tekst om urolighetene på sin nettside.

Der ble hendelsen beskrevet som at fotballpøbler «rensket opp blant de kriminelle innvandrerne».

Én person er pågrepet for vold mot tjenestemann, fem er tatt hånd om av politiet, og det er rapportert om ett tilfelle av brudd mot knivloven.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks