Hovedinnhold

Tre skutt i Malmø - åpnet ild i folkemengde

<p>SPERRER: Politiet sperret av gaten utenfor lokalet i Ystadvägen tidlig søndag morgen.</p>

SPERRER: Politiet sperret av gaten utenfor lokalet i Ystadvägen tidlig søndag morgen.

Foto: Krister Hansson
Det ble åpnet ild i et forsamlingslokale der opptil 100 mennesker var til stede i Malmø tidlig søndag morgen. Minst tre er skadet.

Denne saken handler om:

Politiet opplyser at de fikk melding om hendelsen like før klokken 06 søndag morgen.

– Vi fant tre skadete personer, som nå er fraktet med ambulanse til sykehus, sier Anna Göransson ved Malmø-politiet til Expressen.

Ved 08-tiden var det fortsatt ingen pågrepne i saken, og politiet har ikke gått ut med opplysninger om hvor mange gjerningspersoner det er snakk om.

Lokalavisen Sydsvenska Dagbladet skriver at tilstanden for to menn i 20-årene skal være livstruende. Ytterligere én mann i tenårene er lettere skadet. Dette er foreløpig ikke bekreftet av politiet.

Ifølge avisens fotograf fikk to av ofrene hjerte- og lungeredning av politiet som først kom til stedet.

Sett denne? – Malmø er et fint sted om dagen. Når mørket kommer, kryper en helt annen by fram

Vitne: Gjerningsmann ropte og skjøt i taket

Vitner avisen har snakket med, forteller at det kom en mann inn og ropte «Hvem var det som slo broren min». Deretter skal mannen ha løsnet skudd - opp til fem eller seks skudd, ifølge et vitne. 

Vitner opplyser overfor Dagens Nyheter at en mann som ikke var invitert til festen havnet i bråk med en festdeltaker utenfor lokalet tidligere på morgenkvisten. Førstnevnte forlot stedet, men returnerte kort tid senere med det som vitnet mener var gjerningsmannen. 

– Den andre mannen lurte på hvem som hadde kranglet, før han tar frem en pistol og avfyrer den fire ganger i taket. Så retter han pistolen mot folkemengden og skyter, sier et vitne til DN.

Les også: Malmø-politimester i åpent brev til innbyggerne: – Hjelp oss 

Skuddene skal blant annet ha rammet personer som befant seg på dansegulvet inne i lokalet.

Rundt 70-100 mennesker skal ha befunnet seg i bygningen, som heter Föreningarnas Hus, da skyteepisoden inntraff, ifølge den samme avisen.

Situasjonen skal ha blitt svært uoversiktlig og kaospreget etter skytingen, men politiet har foreløpig ikke sagt noe om bakgrunnen for hendelsen.

Husker du? Vaktmester skutt i Malmø - gutt (15) pågrepet

37 skyteepisoder i Malmø i 2017

Det har heller ikke kommet opplysninger om hva slags arrangement som ble holdt i lokalet natt til søndag. Föreningarnas Hus er et forsamlingshus der en lang rekke lag og foreninger leier lokaler.

– Vi jobber nå på stedet for å innhente opplysninger og foreta vitneavhør, skriver Göransson i en uttalse fra politiet ved 07-tiden.

Det foregår også søk med våpenhund i lokalet, skriver politiet videre.

Også akuttmottaket ved sykehuset i Malmø er sperret av, men dette skal ifølge Göransson være rutine ved slike hendelser.

Ifølge Expressen er dagens skyteepisode den 37. i byen så langt i år. 

<p>SAMLINGSSTED: Föreningarnas Hus ligger på Ystadvägen i Malmø, og var tidligere bryggeri.</p>

SAMLINGSSTED: Föreningarnas Hus ligger på Ystadvägen i Malmø, og var tidligere bryggeri.

Foto: Krister Hansson

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks