Hovedinnhold

Sveriges utenriksminister etterforskes for korrupsjon

<p>PÅ KONTORET: Sveriges utenriksminister Margot Wallström.</p>

PÅ KONTORET: Sveriges utenriksminister Margot Wallström.

Foto: Krister Sørbø, VG
Svensk økokrim har innledet korrupsjonsetterforskning av utenriksminister Margot Wallström.

Denne saken handler om:

Etterforskningen startes i forbindelse med husleiekontrakten hun har inngått med fagforbundet Kommunal, melder NTB.

Ifølge en pressemelding fra den svenske riksadvokatens kontor, har førstestatsadvokat Alf Johansson ved Riksenheten mot korrupsjon besluttet å igangsette etterforskning.

Leilighetskontrakt

Etterforskningen skal gi svar på om det har skjedd noe ulovlig i forbindelse med Wallströms husleiekontrakt med Kommunal. Svensk økokrim har dessuten mottatt anmeldelser fra allmennheten, opplyser Johansson i  pressemeldingen.

– Først skal jeg utrede om det er begått lovbrudd, og i den forbindelse om det også finnes noen som kan anses å være mistenkt, sier han.

Johansson ønsker overfor Aftonbladet ikke å kommentere saken nærmere, men sier at en rekke mennesker kan være interessante å prate med.

Wallströms leilighetskontrakt ble undertegnet 18. april i fjor. Wallström tiltrådte som utenriksminister 3. oktober året før.

Leiligheten hun ble tildelt er direkte tilknyttet posten som utenriksminister, ifølge TT som har fått sett kontrakten.

VG+: Les stort intervju med Margot Wallström

– Midlertidig

Til svenske Aftonbladet har Wallström tidligere uttalt at hun leide en leilighet i Stockholm gjennom Kommunal. Hun forsikret også om at hun ikke fikk gå foran i noen kø. Den svenske utenriksministeren har fått hard medfart for hendelsen.

Wallström selv hevder at avtalen bare var midlertidig.

– Det er en midlertidig avtale og det har vært mitt ønske fra starten. Jeg har aldri vært ute etter å få bo i en av deres leiligheter på ubestemt tid, sier Wallström.

Les mer: Hevder Putin svartelister 89 EU-politikere

Kommunal er Sveriges største fagforbund og eier flere leiligheter sentralt i Stockholm. Det er lang ventetid på leilighetene, og Wallström beskyldes for å ha fått gå foran i køen. Selv hevder hun at hun hadde fått oppgitt feilaktige opplysninger fra Kommunal.

Les også: Anerkjenner Palestina som stat

VG/NTB

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks