Hovedinnhold

Svenske funnet i live etter to uker i villmarken

(VG Nett) Politiet hadde gitt opp søket etter fiskeren (68) da han ble funnet av to padlere.

Denne saken handler om:

Tips oss

Den 68 år gamle mannen forsvant etter å ha blitt overrasket av uvær på en fisketur i Åre 2. juli. Først i dag, nesten to uker senere, kom mannen til rette.

68-åringen har overlevd ved å spise det han har funnet i naturen, samt å drikke vann, forteller politiet. Han har overnattet i skur.

- Han har klart å holde seg rolig og motivert. Det er nok en viktig grunn til at det har gått så bra, sier Henrik Hansson, vakthavende i Jämtland-politiet til Expressen.

- Veldig uvanlig

Politiet hadde avbrutt søket etter mannen fordi de hadde gitt opp håpet om å finne ham i live, da han lørdag ble funnet av to padlere i den vestlige delen av innsjøen Ottsjön.

- Det er veldig uvanlig at noen holder seg i live så lenge, sier Hansson.

68-åringen fra Stockholm ble meldt savnet av en fiskekamerat da han ikke kom tilbake til hytta 2. juli. Mannen har fortalt politiet at han fisket i et vann da han ble overrasket av et tordenvær. Han forsøkte å finne veien tilbake til hytta, men gikk seg vill i skogen.

Gikk ut av politiets søkeområde

Han gikk hele første natten og var dermed ute av politiets søkeområde, skriver politiet på sine nettsider.

Et omfattende søk, der blant annet politihunder deltok, ble satt i gang - men til ingen nytte. Lørdag tok mannen selv kontakt med padlerne.

Han ble sendt med ambulansehelikopter til et sykehus i Östersund, og skal etter forholdene være ved god helse.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks