Hovedinnhold

Svensk skole evakueres etter trusler

TRUSSELEN: Dette er trusselen som ble fremsatt mot skolen. Foto: privat Foto:
TRUSSELEN: Dette er trusselen som ble fremsatt mot skolen. Foto: privat Foto:
(VG Nett) Store politistyrker har rykket ut til en skole i Eskilstuna etter en trussel om at elevene skulle skytes klokken 10.

Denne saken handler om:

Tips oss

Ifølge trusselen, som var skrevet på et nettforum, skulle gjerningsmannen/mennene komme til St. Eskils gymnasium i Eskilstuna og starte å skyte elever klokken 10 onsdag formiddag.

Da skolen mottok varslet, tok de umiddelbart kontakt med politiet, som rykket ut med flere patruljer. På skolen går det over 1250 elever.

Har du tips i saken?Kontakt VG Nett!

- Vi tar trusselen alvorlig, og har sendt flere politimenn til skolen. Elevene blir inntil videre holdt innelåst i klasserommene, forteller Hans-Erik Åkerlund, vakthavende ved politiet i Eskilstuna, til Aftonbladet.

Ved 12.30-tiden startet politiet å evakuere elevene ut fra skolebygningene. Flere skal ha blitt skremt av det store politioppbudet.

Redde og sultne

- Folk har barrikadert seg i klasserommene, og alle er redde. Vi er sultne, men får ikke gå noe sted, fortalte en elev over telefon til avisen klokken 11.50.

Ifølge en annen elev, skal trusselen også være rettet mot navngitte personer på skolen. En av elevene skal ha mottatt en e- post med bilde av et skytevåpen.

Norsk server

Politiet vet foreløpig ikke hvem som har fremsatt trusselen, men siden der trusselen ble publisert er knyttet til en server i Norge. På skjermdumpen som VG Nett har fått tilsendt, kan man lese den fremsatte trusselen:

«I dag er dagen da den første skolen i Sverige vil bli rystet av en fryktelig skoleskyting. Vær redde, Eskilstuna, vær veldig redde.»

Trusselen avsluttes med «Ønsk meg lykke til, tiden er inne».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks