Hovedinnhold

«Skrekkens fosterhjem»-foreldre dømt

- HANG HER: På loftet i den svenske villaen skal det tiltalte ekteparet ha straffet fosterbarna blant annet ved å henge dem opp i taket. Foto: Polisen
- HANG HER: På loftet i den svenske villaen skal det tiltalte ekteparet ha straffet fosterbarna blant annet ved å henge dem opp i taket. Foto: Polisen
(VG Nett) Forklaring fra tre gutter om en grufull behandling mens de bodde hos det svenske ekteparet, viste seg å være nok til å få fosterforeldrene dømt.

Denne saken handler om:


Ifølge Aftonbladet er det svenske ekteparet dømt til et og et halvt års fengsel for grov frihetsinnskrenking, mens de ble frikjent på andre punkter, blant annet når det gjelder mishandling.

Bakgrunnen for dommen som falt onsdag, er forklaringen fra de tre guttene om tiden etter at de kom til fosterforeldrene i 2001. Der opplevde de en behandling som først senere kom til overflaten.

Les også:- Straffet barn ved å henge dem opp i taket

- Hengt opp i taket

For da guttene flyttet videre til andre fosterhjem, begynte de å fortelle historiene om hva de hadde opplevd i sitt forrige fosterhjem.

Guttene skal ifølge egen forklaring ha blitt hengt opp i loftstaket i flere timer, ofte uten tilgang på mat og vann. Dette skal ha skjedd da guttene var mindre enn ti år gamle.

Nektet

I tingretten ble det avspilt vitneavhør fra guttene, og retten la vekt på at de fester lit til disse forklaringene.

Ekteparet nektet for å ha gjort det de var tiltalt for. Tidligere har de forklart at de hele tiden forsøkte å skape et godt hjem for guttene, men at de selv fikk det tøft i kampen for dette.

Ekteparet kjøpte en nedslitt herregård og startet flere selskap for å forsørge barna. Motivasjonen for å ta til seg de tre guttene, skal blant annet ha vært at de ønsket å tjene penger slik at de kunne studere.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks