Hovedinnhold

Skjøt en ulv for mye i Sverige

DREPT: En ulv for mye ble skutt under ulvejakta i Sverige. Denne ulven ble skutt utenfor Kristinehamn tirsdag. Foto: AFP
DREPT: En ulv for mye ble skutt under ulvejakta i Sverige. Denne ulven ble skutt utenfor Kristinehamn tirsdag. Foto: AFP
Det ble skutt én ulv for mye i helgens ulvejakt i Sverige. Kvoten i Dalarna var på ni dyr, men søndag det viste seg at ti ulver var blitt skutt.

Denne saken handler om:

I alt ble 25 ulver skutt i helgen, men bare 23 av dem er bekreftet døde. De to siste ble truffet, men er ennå ikke funnet.

Jakten på de skadeskutte ulvene fortsetter mandag. Skadeskytingen førte til forvirring om hvor mange ulver som var blitt felt, og det ble derfor drept en ulv for mye i Dalarna.

LES OGSÅ:Frykter svensk ulvejakt vil redusere norsk bestand

Miljøminister Andreas Carlgren sier at han ser alvorlig på dette, men regner likevel med at det blir ulvejakt også neste år.

På landsbasis kan ennå tre ulver felles før årets kvote er fylt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks