Hovedinnhold

Skandaleboken i Sverige: - Har videobevis av partykongen

I MOTVÆR: Skandalene i boken om Carl XVI Gustaf av Sverige har opprørt mange. Foto: Aftonbladet / Jon Olav Nesvold.
I MOTVÆR: Skandalene i boken om Carl XVI Gustaf av Sverige har opprørt mange. Foto: Aftonbladet / Jon Olav Nesvold.
(VG Nett) Den tidligere utpresningsdømte utelivskongen Mille Markovic truer med å offentliggjøre påståtte videoklipp som viser hvordan Sveriges kong Carl XVI Gustaf fester.

Denne saken handler om:

Tips oss

- Jeg har livebevis som hele verden vil se, sier Markovic til Aftonbladet.

Dokumentasjonen ønsker han å publisere på nettet for å tjene penger.

VGTV: Se Kongen kommentere boken om sitt eget liv

- Dette er ikke noe påfunn, dette er fakta. Jeg har nok bevis, jeg har livebevis. Jeg kan bevise alt, sier han.

- Stamgjest

Den uautoriserte biografien «Carl XVI Gustaf - den motvillige monarken» har skapt et voldsomt rabalder i nabolandet. I boken navngis en kjent person som kongens elskerinne, og flere besøk på strippeklubber blir beskrevet.

Det påstås at unge jenter skal ha blitt leid inn som selskap i flere sammenhenger.

Det hevdes også at Carl Gustav i lengre tid var stamgjest på en hemmelig klubb i Stockholm, nettopp drevet av den omdiskuterte Mille Markovic (49) som er en av kildene i boka.

LES OGSÅ: Svensk forfatter: - Var kongen full?

Ifølge Thomas Sjølberg, som er en av de tre forfatterne i boka, hadde Markovic gjemt innspillingsutstyr på utestedet. Gangsteren ønsker ikke å bekrefte at han har filmet kongen i smug, men sier han vil publisere alt.

- Det er både innspilling... nei, jeg kan ikke gå inn på det. Du forstår, det blir feil, sier Markovic til den svenske avisen.

- Filmet kjendiser

48-åringen er tidligere dømt for forsøk på å presse Björn Borg med videoklipp som skal være filmet i smug. Markovic skal ha filmet kjendiser som hadde sex og brukte narkotika.

- Jeg har nok bevis, men hva kan jeg ikke gå inn på. For det kan bli straffbart, og jeg ønsker ikke å havne i fengsel. Jeg vil ikke begå forbrytelser, sier Markovic.

LES OGSÅ: Svenskekongen sex-hetset på finsk TV

Den svenske sikkerhetstjenesten Säpo ønsker ikke å kommentere opplysningene om at kongen kan ha blitt filmet.

- Vi er ansvarlige for statssjefens sikkerhet, og vi kan ikke kommentere disse opplysningene mer i detalj, sier informasjonssjef Åsa Hedin til Aftonbladet.

- Elskerinner

Ryktene om kongens ville festliv har tidligere vært bredt omtalt i Sverige. Det er også blitt hevdet at kong Carl Gustaf skal ha levd et liv med elskerinner tidligere.

Forfatter: - Kvinnene vil vitne om sex og ville fester

Det svenske slottet bekreftet fredag at Carl XVI Gustaf av Sverige har lagt skandaleboken bak seg.

Kongen vil ikke si noe mer om boken, og avstår også fra muligheten til å stevne forfatterne for ærekrenkelser, ifølge slottets informasjonssjef Nina Eldh.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks