Hovedinnhold

Seks personer omkom i brann i Stockholm

Fem av de døde er barn

SEKS DØDE: Ambulansepersonell tar hånd om en av de skadede etter storbrannen i Stockholm. Foto: Leo Ahmed/Aftonbladet
SEKS DØDE: Ambulansepersonell tar hånd om en av de skadede etter storbrannen i Stockholm. Foto: Leo Ahmed/Aftonbladet
(VG Nett) - Jeg så flere skadde barn bli båret ut, og en baby fikk hjerte- og lungeredning på stedet, forteller et sjokkert øyenvitne til storbrannen i Stockholm.

Denne saken handler om:

Tips oss

Stockholmspolitiet bekrefter overfor svenske Aftonbladet at seks personer er døde etter storbrannen. Fem av de døde er barn, født på 2000-tallet.

Tilstanden skal samtidig være livstruende for minst to av totalt åtte andre beboere som søndag var til behandling på sykehus etter brannen i Rinkeby, melder NTB.

ER DU I STOCKHOLM?TA KONTAKT MED VG NETT HER!

Kraftig smell

Brannen startet i en leilighet på Kuddbygränd i Stockholms-forstaden ved 22-tiden lørdag. Da brannvesenet kom til stedet var leiligheten overtent. - Jeg hørte eksplosjoner og så meterhøye flammer slå ut gjennom vinduene, sier øyenvitne Lisa Martins til Aftonbladet.

Hun og mange andre beboere mener det tok lang tid før brannvesenet var på plass

- Det første jeg gjorde var å ringe og varsle. Det gjorde jeg mens jeg løp ut. Fra da og til redningsmannskapene kom, tok det minst 15 minutter, sier hun.

Øyenvitner forteller ifølge NTB at de hørte en kraftig smell før de oppdaget flammer i den ene leiligheten. Tre leiligheter fikk skader i brannen.

- Vi hørte skrik fra leiligheten, og redningsmannskaprykket inn så fort de kom hit, forteller Mitte, som bor i nabolaget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SMELL: Det ble hørt et kraftig smell fra en av leilighetene. Foto: Leo Ahmed/Aftonbladet
SMELL: Det ble hørt et kraftig smell fra en av leilighetene. Foto: Leo Ahmed/Aftonbladet

- Vi vet at en av leilighetene er utbrent, mens to andre har fått brannskader, opplyser polititalsmannen Mikael Petterson.

Evakuert

Beboerne i tolv leiligheter måtte tilbringe natten på annet sted, etter å ha blitt evakuert med busser.

Rinkeby ligger nordvest i Stockholm og er kjent som en typisk innvandrerbydel.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks