Hovedinnhold

Les kidnappingssiktedes brev: - Politiet lyver

- KAN BEVISE FEIL: Den kidnappingssiktede 47-åringen sier han kan bevise at politiet tar feil. Foto: Aftonbladet
- KAN BEVISE FEIL: Den kidnappingssiktede 47-åringen sier han kan bevise at politiet tar feil. Foto: Aftonbladet
(VG Nett) 47-åringen som er siktet for kidnapping etter funnet av et angivelig sextorturkammer i Sverige mener han kan bevise at anklagene er feil.

Denne saken handler om:

Han er siktet for kidnapping etter at to fotografer fant et skremmende torturkammer i en kjeller i Halland i Sverige. Saken har rystet vårt naboland, men 47-åringen mener anklagene mot ham er feil, skriver Aftonbladet.

- Jeg bestrider fortsatt min varetektsfengsling, skriver han i brevet og fortsetter med å si at han vil være til stede når saken prøves i retten.

- Jeg har mange viktige opplysninger som retten må ta stilling til. Politiets gjerningsbeskrivelse sist var en løgn. Dette, pluss mye mer, har jeg bevis for.

Fant torturkammer

Mannen ble pågrepet og siktet etter at to hobbyfotografer utforsket en forlatt kjeller i et hus i Sverige. Der fant de det som ser ut som et torturkammer. På gulvet lå en skitten madrass, i taket hang rep og kjettinger. Rundt madrassen lå bleier, lærmasker, håndjern og flasker strødd på det grå steingulvet.

En 30 år gammel kvinne har stått frem og fortalt at hun ble sperret inne i det grusomme kammeret i 2005 og en 47 år gammel kvinne har sagt at hun ble forsøkt fanget av den siktede mannen samme år.

- Han skulle straffe meg og låse meg inne i en kjeller. Han sa jeg burde straffes fordi jeg ikke ville treffe ham etter at han hadde blitt forelsket i meg. Jeg ble veldig redd, ettersom jeg ikke visste hvor langt han kunne gå, sier hun.

Hun møtte mannen på internett og fikk de skremmende beskjedene på sms i etterkant av møtet.

Politiet har også koblet funnet av det fryktinngytende kjellerrommet til en sexannonse som 47-åringen la ut på nettet i februar i år.

«Søker undergivne tøser til min torturkjeller, for strenge oppdrag uten mulighet for benådning. Helst fra Halland», skriver han i annonsen.

47-åringen har selv innrømmet å ha lagt ut annonsen, men sier det bare var for å ha noen å chatte med.

Han er en kjenning av politiet og bor noen mil fra huset hvor torturkjelleren ble funnet. Han er i dag siktet for frihetsberøvelse.

- Det finnes per i dag ingen mistanke om sexforbrytelser. Men vi mistenker at flere kvinner er blitt holdt i kjelleren og vi ønsker å komme i kontakt med dem, sier Lars Hamrén fra politiet i Halland til Aftonbladet.

Tidligere denne uken godtok 47-åringen videre varetektsfengsling, men han ombestemte seg og sendte dette brevet til tingretten. Tingretten bestemte imidlertid at han fremdeles skal sitte varetektsfengslet.

- Han reagerte negativt ettersom han håpte å bli løslatt, sier Leif Silbersky, 47-åringens forsvarer, til Aftonbladet.

HER ER 47-ÅRINGENS BREV TIL TINGRETTEN:

SENDTE BREV: 47-åringen mener han bør løslates og sendte dette brevet til tingretten. Foto: Aftonbladet
SENDTE BREV: 47-åringen mener han bør løslates og sendte dette brevet til tingretten. Foto: Aftonbladet

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks