Hovedinnhold

- Ikke voldtatt lenge nok

(VG Nett) En svensk jente som så sin mor bli voldtatt og drept, og senere ble voldtatt selv, får senket erstatning fordi voldtekten ikke varte lenge nok.

Denne saken handler om:

Göta hovedrett senket i går erstatningen som ble bestemt i Tingretten fordi 14-åringen ikke ble voldtatt lenge nok, skriver Aftonbladet.

«Når erstatningen i andre saker har blitt bestemt til flere hundretusen kroner, har det i allmennhet vært snakk om langvarige og grove seksuelle overgrep mot barn av personer som barnet har hatt anledning til å stole på», skriver Göta hovedrett i dommen som ble lagt fram i går.

Jenta var 14 år da hun i fjor høst var vitne til at moren ble slått, voldtatt og til slutt druknet i badekaret av en 35 år gammel mann.

Da moren var død, gikk morderen bort til 14-åringen.

Ifølge Aftonbladet ga han henne to amfetamininjeksjoner og voldtok henne flere ganger gjennom hele natten.

Men hovedretten senket altså jentas erstatning med 100.000 fra 610.850 kroner.

- Det fins en bedømming etter skadens størrelse og tidligere saker. Det her var for høyt, sier hovedrettspresident Bertil Hübinette.

En dom i Sveriges høyesterett fra 1996 der en tiåring ble kidnappet og voldtatt av en fremmed mann lå til grunn for dommen.

14-åringens advokat er opprørt.

- Jeg kan ikke se hva som skulle være verre enn det jenta har blitt utsatt for. Det kommer ikke til å gå en dag i hennes liv uten at hun tenker på hva som har skjedd, sier Gunnar Wikberg.

Advokaten har ikke fått pratet med jenta ennå og vet derfor ikke om de skal anke dommen.

35-åringen ble i går dømt til fengsel på livstid.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks