Hovedinnhold

«Hver gang jeg går ut døren, tenker jeg at snikskytteren kanskje venter utenfor»

Lang Conteh var snikskytterens mål i sommer

LEVER I REDSEL: DJ-en Lang Conteh (41) tar nå taxi hver gang han skal ut av døren. Conteh ble ikke skadd da snikskytteren skjøt etter ham i juni. Nå går han rundt med en konstant frykt for at serieforbryteren skal angripe igjen. Foto: Jarle Brenna
LEVER I REDSEL: DJ-en Lang Conteh (41) tar nå taxi hver gang han skal ut av døren. Conteh ble ikke skadd da snikskytteren skjøt etter ham i juni. Nå går han rundt med en konstant frykt for at serieforbryteren skal angripe igjen. Foto: Jarle Brenna
MALMÖ (VG Nett) Trebarnsfaren Lang Conteh (41) frykter at snikskytteren, som beveger seg som en skygge i Malmös gater, skal forsøke å drepe ham igjen.

Denne saken handler om:

Natt til søndag 19. juni i år tar diskjockeyen taxi sammen med venner til kaféen Glad Mat, som ligger ved siden av badeanlegget Aq-Va-Kul i sentrum av Malmö.

De tre vennene skal på fest, og vet ikke da at helgenatten er et tidspunkt hvor snikskytteren gjerne angriper.

- Skjøt bakfra

Da de er i ferd med å krysse den firefelts hovedveien smeller det flere ganger.

Skuddene kommer bakfra. På andre siden av veien er det flere trær og mørkt. De ser ikke hvem som skyter. En av kulene suser gjennom bukselommen til Contehs venn, som utrolig nok kommer fra angrepet med brannskader på låret.

En annen kule treffer glasset på badeanlegget. Politiet sikrer seg senere kulen, og kriminalteknikerne har klart å påvise at det samme våpenet er brukt i fem andre skyteepisoder i Malmö. I alle tilfellene har det vært uskyldige mennesker som har vært skyteskiven.

- Det som skjer er helt sykt. Det er ingen som våger å gå ut lenger. Ingen ønsker å dø. Før syklet jeg rundt i hele byen. Nå tar jeg taxi overalt, sier Lang Conteh til VG Nett.

Unngår Rosengård

Mange i Malmö undrer seg over at ingen av skyteepisodene har skjedd i Rosengård dersom snikskytteren ønsker å ramme innvandrere. I den beryktede bydelen har 86 prosent av innbyggerne flerkulturell bakgrunn.

DJ-en Lang Conteh og vennene havnet i snikskytterens sikte i sentrum av byen. Regementsgatan 24 ligger bare 800 meter fra Hilton City. Luksushotellet er så langt fra Rosengård du kan komme.

Siden skyteepisodene politiet etterforsker ligger spredd over hele byen, er det vanskelig for innbyggerne å ta forholdsregler.

- Hver gang jeg går ut døren er jeg redd. Jeg tenker at snikskytteren kanskje venter på meg utenfor, sier trebarnsfaren.

- Det skal ikke være sånn. Politiet må ta gjerningsmannen nå, ber han.

På fredagens pressekonferanse forsøkte politimester Ulf Sempert å berolige befolkningen. Han opplyste blant annet at de har satt inn 50 ekstra polititjenestemenn om kvelden, og det gjør byen tryggere enn vanlig.

- Det er ikke noe problem å være ute i Malmö, formanet han.

- Paradiset Malmö

Lang Conteh har bodd i Sveriges tredje største by i 16 år og mener stedet har forandret seg til det verre de siste årene.

VESTKANTEN: Badeanlegget Aq-Va-Kul ligger i sentrum av Malmö, ikke langt fra luksushotellet Hilton. Likevel har snikskytteren valgt å slå til her. Foto: Jarle Brenna
VESTKANTEN: Badeanlegget Aq-Va-Kul ligger i sentrum av Malmö, ikke langt fra luksushotellet Hilton. Likevel har snikskytteren valgt å slå til her. Foto: Jarle Brenna

- Jeg elsker Malmö. Dette var et paradis, og derfor ble jeg her. Nå begynner det å bli utrivelig. Jeg vil at Malmö skal bli som før. Da alle levde her sammen og det var rolig, forteller 41-åringen, som opprinnelig kommer fra Gambia.

Torsdag kveld var flere mennesker ute i sentrum enn tidligere, også personer med innvandrerbakgrunn. Men i bydelene lenger øst var gatene fortsatt helt tomme. Nå holder Malmö pusten foran en ny helg.

- Jeg forstår ikke hvorfor gjerningsmannen gjør dette. Folk er redde og frykter for livet sitt. Kan han ikke bare slutte? bønnfaller Conteh.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks