Hovedinnhold

Anna (37) skal ha blitt truet med torturkjeller:

- Han skulle straffe meg og låse meg inne

TORTURKAMMERET: Hobbyfotografene Jens og Jonas fikk sjokk da de utforsket det forlatte husets kjeller. Bildet viser rep og kjetting i taket over en skitten madrass. Rundt ligger lærmasker, bleier og håndjern. Foto: Aftonbladet
TORTURKAMMERET: Hobbyfotografene Jens og Jonas fikk sjokk da de utforsket det forlatte husets kjeller. Bildet viser rep og kjetting i taket over en skitten madrass. Rundt ligger lærmasker, bleier og håndjern. Foto: Aftonbladet
(VG Nett) Nok en kvinne snakker ut om sitt forhold til den kidnappingssiktede 47-åringen i Sverige.

Denne saken handler om:

Tips oss

Halmstad-politiet har tidligere etterlyst flere ofre etter funnet av den mystiske torturkjelleren i Sverige. Tidligere har en 30 år gammel kvinne forklart at hun ble sperret inne i lengre tid i 2005.

Bakgrunn: Fant torturkammer i forlatt hus

Nå hevder Anna (37) at også hun skal ha blitt forsøkt fanget det samme året. Etter å ha kommet i kontakt med 47-åringen på internett, møtte hun ham ansikt til ansikt på en restaurant. I etterkant av dette møtet skal hun angivelig ha mottatt flere truende sms-meldinger.

- Han skulle straffe meg og låse meg inne i en kjeller. Han sa at jeg burde straffes, fordi jeg ikke ville treffe ham etter at han hadde blitt forelsket i meg. Jeg ble veldig redd, ettersom jeg ikke visste hvor langt han kunne gå, sier hun til Aftonbladet.

Anna er sjokkert etter at det viste seg at nettflørten faktisk hadde tilgang til en slags torturkjeller.

- Det gjør det hele enda mer skremmende, sier hun.

Siktet for frihetsberøvelse

47-åringen har sittet varetektsfengslet siden fredag. Han skal ha utsatt den 30 år gamle kvinnen for handlinger som tilsvarer grov voldtekt og bortføring. Foreløpig er han siktet for frihetsberøvelse.

Avsløringene kom i kjølvannet av at to amatørfotografer tilfeldigvis fant den usedvanlige kjelleren.

Under en luke på kjøkkenet i et medtatt hus fant de det som kan se ut som et sextorturkammer; her var en skitten madrass, en rekke rep, ulike festeanordninger, massasjestaver, håndjern, lærmasker, gassmasker og brukte bleier. Det ble også funnet flere juicekartonger og andre typer drikke koblet til madrassen med slanger.

Nekter straffskyld

Politiet forsøker nå å kartlegge aktiviteten som har foregått i kjelleren. De skal ha gjort funn som indikerer at flere personer har blitt holdt fanget i kjelleren.

- Etterforskningen fortsetter, men fremdeles dreier det seg om én fornærmet og en mistenkt, sier polititalsmann Tommy Nyman.

47-åringen nekter straffskyld, men innrømmer at han har vært i kjelleren. Han medgir også at han har annonsert etter «underdanige tøser til min torturkjeller, for strenge oppdrag, uten mulighet til benådning».

- På den siden skriver man bare for å vekke interesse. Jeg har ingen torturkjeller, har mannen tidligere sagt til Aftonbladet.

Svensk rett avgjorde onsdag at 47-åringen fortsatt skal sitte i varetekt.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks