Hovedinnhold

- Familie satt fast i heisen - brant inne

(VG Nett) Mor tok med seg fem barn i heisen for å rømme unna flammehavet. Nå er alle døde.

Denne saken handler om:

Tips oss

Brannen startet i en leilighet på Kuddbygränd i Stockholms-forstaden ved 22-tiden lørdag kveld. Da brannvesenet kom til stedet var leiligheten overtent.

Tok heisen

Flere av de omkomne prøvde å ta seg ned fra femte etasje i den brennende leiligheten ved hjelp av en heis, ifølge Expressen.

Avisen skriver at personene som satt fast i heisen, skal være en mamma og hennes fem barn. Det yngste barnet er seks måneder, det eldste 16 år.

Nå er alle døde.

Familien bodde i femte etasje, og det brant i første etasje.

- Moren var ikke i leiligheten da brannen startet. Da naboer skrek at det brant i boligblokken, løp hun inn og hentet barna. Hun fikk alle med seg, og de skulle ta heisen ned. Der satt de fast, forteller en kvinnelig slektning av familien til Expressen.

- De har vel sett røyken og forsøkt å ta seg ned heisen, men blitt sittende fast, sier Håkan Westin i Stockholmspolitiet til DN.se.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SMELL: Det ble hørt et kraftig smell fra en av leilighetene. Foto: Leo Ahmed/Aftonbladet
SMELL: Det ble hørt et kraftig smell fra en av leilighetene. Foto: Leo Ahmed/Aftonbladet

Overtent

Da brannvesenet kom til brannstedet lørdag kveld, var leiligheten overtent. - Jeg hørte eksplosjoner og så meterhøye flammer slå ut gjennom vinduene, sier øyenvitne Lisa Martins til Aftonbladet.

Hun og mange andre beboere mener det tok lang tid før brannvesenet var på plass

- Det første jeg gjorde var å ringe og varsle. Det gjorde jeg mens jeg løp ut. Fra da og til redningsmannskapene kom, tok det minst 15 minutter, sier hun.

Hun mener at det kan virke som om politiet og brannvesenet ikke tar en alarm fra Rinkeby på alvor. Forstaden nordvest i Stockholm er kjent som en typisk innvandrerbydel.

- Jeg håper bare at ingen hadde kunnet bli reddet, dersom redningstjenesten hadde vært her raskere. Det er i så fall utilgivelig, mener Martins.

Kraftig smell

Øyenvitner forteller ifølge NTB at de hørte en kraftig smell før de oppdaget flammer i den ene leiligheten. Tre leiligheter fikk skader i brannen.

- Vi hørte skrik fra leiligheten, og redningsmannskap rykket inn så fort de kom hit, forteller Mitte, som bor i nabolaget.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks