Hovedinnhold

Norge fordømmer Khartoum-angrep

SNAKKER UT: I en pressemelding sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) at Norge fordømmer angrepet på Khartoum. Foto: Scanpix
SNAKKER UT: I en pressemelding sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) at Norge fordømmer angrepet på Khartoum. Foto: Scanpix
Norge fordømmer opprørsangrepet mot Sudans hovedstad Khartoum.

Denne saken handler om:

Opprørsgruppen JEM har rykket stadig nærmere Khartoum. Lørdag og natt til søndag var det kamper i en bydel i utkanten av den sudanske hovedstaden.

- Disse kamphandlingene viser behovet for forsterket innsats fra FN, AU, det internasjonale samfunn og partene i Darfur-konflikten for å finne en politisk løsning på konfliktene i Darfur, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) ifølge en pressemelding søndag.

Norge var tidligere i uken vertskap for FNs og Verdensbankens giverlandskonferanse for Sudan.

- Konferansen understreket behovet for en samlet internasjonal innsats for å skape fred i hele Sudan. Situasjonen i Sudan er nå meget alvorlig. Bare politisk dialog kan endre på dette. Både myndighetene i Sudan og opprørsbevegelsene må innse at fortsatt militær kamp er en blindvei, sier utenriksminister Støre.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks