Hovedinnhold

Strandet på øde øy i to uker - reddet ved en tilfeldighet

(VG Nett) Russiske myndigheter reddet Sergev Ganushev (25) etter over to uker på en øde øy.

Russiske redningsmyndigheter var ute på oppdrag for å søke etter to savnede menn da de plutselig oppdaget en mann som krabbet ut av en hule og vinket til dem fra en liten øy i Kvitsjøen nordvest i Russland.

Ifølge RussiaToday fortalte den 25 år gamle Sergej Ganusjev at han har vært på øya i 17 dager, etter at båten hans begynte å ta inn vann og gikk ned.

Omringet av hav på alle kanter og temperaturer nær frysepunktet hadde han overlevd på regnvann og sjøgress. For å overleve det kalde været hadde han gravd seg en hule i bakken hvor han søkte ly.

Ganusjev hadde nesten gitt opp håpet på å bli funnet, da han plutselig hørte lyden av helikopteret.

Redningsmennene tok den russiske mannen til Arkhangelsk hvor han fikk medisinsk hjelp. Tilstanden blir beskrevet som alvorlig, men ikke kritisk, i følge rt.com.

Ingen hadde meldt 25-åringen savnet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks