Hovedinnhold

Tobarnspappaen Garry skutt og drept mens han trimmet hekken

HER BLE HAN DREPT: Garry Purdham var ett av Derrick Birds tolv ofre. Han sto og trimmet hekken her da han ble skutt og drept. Foto: AP Foto: AP
HER BLE HAN DREPT: Garry Purdham var ett av Derrick Birds tolv ofre. Han sto og trimmet hekken her da han ble skutt og drept. Foto: AP Foto: AP
(VG Nett) Mens han trimmet hekken sammen med sin onkel, kom en bil kjørende opp bak Garry Purdham. Vinduet ble rullet ned, og en rifle stakk ut. Så smalt det.

Denne saken handler om:

Purdham, far til to, var ett av Derrick Birds tolv ofre under skytemassakren i Cumbria i England onsdag. Bondesønnen og rugbyspilleren ble skutt ned mens han trimmet hekken, forteller naboer til lokalavisen News&Star.

Garry Purdham bodde i den lille landsbyen Gosforth i distriktet Cumbria. Gosforth er ett av de flere stedene i distriktet hvor taxisjåføren kjørte rundt i sin bil og skjøt ned folk.

12 personer er foreløpig bekreftet drept, mens tre personer ligger kritisk skadet på sykehus. Fem andre er alvorlig skadet, melder Sky News.

VET DU NOE OM SAKEN?KONTAKT VG NETT HER!

- Mye frykt

DRAPSMANN: Derrick Bird skjøt seg selv etter å ha drept 12 personer i Cumbria i England. Foto: AP
DRAPSMANN: Derrick Bird skjøt seg selv etter å ha drept 12 personer i Cumbria i England. Foto: AP

Innehaveren av Gosforth Hall Inn, Rob Davies, sier til News&Star at alle kjenner alle i lokalsamfunnet, og at mange er ekstremt sjokkert over det som har skjedd.

- Det er mye frykt. Mange mennesker forventer at de kommer til å høre navn blant de døde som de kjenner, sier Davies.

Leder for rugbyklubben Workington Town, som Garry Purdham spilte for, sier at alle i klubben er rystet over det som har skjedd.

- Garry Purdham var en gentleman, og det var en glede å kjenne ham. Våre tanker er med Garrys familie, og familien hans har det veldig tungt på dette tidspunktet, sier Dave Bowden.

Advarte kolleger

Dagen før Derrick Bird dro ut på sin massakre-tur, skal han ha hatt en krangel med noen kolleger og advart dem om at et drapsraid ville komme, og onsdag ble Bird et navn britene vil huske lenge.

Først skal han ha skutt og drept sin egen tvillingbror og en advokat som skal ha hjulpet familien med å sette opp testamentet for den syke moren. En av politiets hovedteorier for motivet for skyteepisoden er at det har vært en krangel om morens testament.

Deretter har han kjørt rundt i store deler av distriktet Cumbria, og på sin vei innom flere landsbyer ble 12 personer drept.

Klokken 14.40 tok massakren slutt. Bird som hadde byttet sin Citroen Picasso med en annen bil, krasjet. Han rømte til fots, og deretter skjøt han seg selv. To turister som hjalp drapsmannen etter krasjet, i uvisshet om hva han hadde gjort, slapp unna Birds raseri.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks