Hovedinnhold

Londongater stengt og Hyde Park evakuert

AVSPERRET: Politiet har stengt av Park Lane, sentralt i London. Foto: AFP
AVSPERRET: Politiet har stengt av Park Lane, sentralt i London. Foto: AFP
(VG Nett) Politiet i London stengte fredag ettermiddag en hovedvei i byens sentrum etter å ha oppdaget et mistenkelig kjøretøy.

Denne saken handler om:

- Jeg kan bekrefte at politiet undersøker et mistenkelig kjøretøy i Park Lane, sier en talsmann for politiet, ifølge NTB.

Sky News melder også at Hyde Park er evakuert for mennesker. Senere ble også den tidligere avisgaten i London, Fleet Street, stengt av på grunn av et mistenkelig kjøretøy der. Denne ble imidlertid åpnet igjen kort tid etter.

Skulle trolig bruke mobiltelefon

Ifølge AP har politiet sperret av et området på 200 meter rundt kjøretøyet. Sky News meldte først at det skulle være snakk om en turistbuss med åpent tak, men i 17.00-tiden kom det meldinger om at kjøretøyet befinner seg i et parkeringshus.

En talskvinne for politiet sier det er uklart om føreren av kjøretøyet fremdeles befinner seg i kjøretøyet.

BOMBEMISTANKE: Polititeknikere fjernet tidligere fredag en bilbombe fra en annen bil. Foto: Reuters
BOMBEMISTANKE: Polititeknikere fjernet tidligere fredag en bilbombe fra en annen bil. Foto: Reuters

Tidligere fredag ble det oppdaget en bombe i en bil i et annet område sentralt i London. Bilen skal ha inneholdt propangass-beholdere, bensin og store mengder spikere, og blir sammenlignet med bombene som stadig blir brukt i Irak. Denne ble etter hvert uskadeliggjort av bombeeksperter.

Politiet, som tror bomben skulle detoneres ved hjelp av en mobiltelefon, stengte da av et større område av London sentrum, og T-bane-trafikken ble stanset ved Piccadilly Circus.

Ifølge AP sier politiet i ettermiddag at det ikke er noen indikasjoner på sammenheng mellom disse to hendelsene, men Sky News og BBC hevder de har kilder på det motsatte.

- Jeg vet at Sky og BBC sier det er en link, men så langt jobber ikke vi ut ifra en slik teori, sier en talskvinne for London-politiet.

- Seriøs trussel

Disse episoden kommer bare litt mindre enn to år siden et selvmordsangrep tok livet av 52 mennesker i London.

784 mennesker ble skadet da fire bomber eksploderte i Londons buss- og T-banenett, 7. juli 2005.

Storbritannias endagsferske innenriksminister, Jacqui Smith, sier London akkurat nå står overfor en seriøs trussel, men at myndighetene gjør alt de kan for å beskytte folket.

Samtidig blir folk oppfordret til å være ekstra observante.

Artikkelen oppdateres.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks