Hovedinnhold

Her går G20-demonstrantene til angrep på banken

(VG Nett/NTB) Demonstranter slåss med politiet og har i tillegg knust vinduer i storbanken Royal Bank of Scotland i sentrum av London i forbindelse med G20-møtet som starter torsdag.

Denne saken handler om:

Politiet anslår at over 4000 mennesker har samlet seg utenfor sentralbanken Bank of England i City. Samtidig er 5000 politifolk utplassert i Londons gater, ifølge BBC.

Ifølge Reuters skal mellom 300 og 400 demonstranter ha kastet flasker og andre gjenstander mot kontorbygg i den britiske hovedstaden. Blant annet angrep de Royal Bank of Scotlands lokaler, mens de skrek «disse gatene er våre gater - disse bankene er våre banker».

SE OGSÅ:Blodig demonstrant i dyttekamp med politiet

Flere arrestasjoner

Tidligere onsdag ble åtte demonstranter arrestert, og britisk politi beslagla et pansret kjøretøy i nærheten av Londons finansdistrikt City. Politiet beslagla også minst én politiuniform i operasjonen, opplyser en talsmann for London-politiet.

Ytterligere tre personer er pågrepet i forbindelse med demonstrasjonene, melder BBC.

Erter demonstrantene

Noen demonstranter har truet med å storme flere banker, og det er satt opp sperringer rundt en rekke institusjoner i området.

Butikker og restauranter har dekket til vinduene, og finansfolk er blitt bedt om å droppe dressen for å unngå bråk på vei til og fra jobb. Noen av dem synes likevel det var på sin plass å erte demonstrantene på gata ved å vifte med tipundsedler ut av kontorvinduene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks