Hovedinnhold

Her er Megan (15) i armkroken til mattelæreren (30) på vei til Frankrike

TATT PÅ FERSKEN: Overvåkningsbilder av Megan Stammers og mattelæreren Jeremy Forrest bekrefter at de var på fergen mellom Dover i England og Calais i Frankrike torsdag. Foto: Britisk politi
TATT PÅ FERSKEN: Overvåkningsbilder av Megan Stammers og mattelæreren Jeremy Forrest bekrefter at de var på fergen mellom Dover i England og Calais i Frankrike torsdag. Foto: Britisk politi
(VG Nett) Politiet i Sussex i England har frigitt bilder av den savnede skolejenta Megan Stammers.

Denne saken handler om:

15-åringen ble meldt savnet da hun ikke dukket opp på skolen fredag forrige uke.

Det kom tidlig frem at Stammers sannsynligvis hadde rømt til Frankrike med mattelæreren sin, 30 år gamle Jeremy Forrest. Siden den tid har saken fått stor medieoppmerksomhet.

Tirsdag kveld frigjorde politiet i Sussex i England av de to om bord på fergen fra kystbyen Dover i England til Calais i Frankrike.

Samarbeider med Interpol

- Vi slipper dette bildet for å vise Megan og Jeremys utseende på den tiden de reiste til Frankrike. Vi tror det vil bedre publikums evne til å gjenkjenne paret sammen, sier sjefsinspektør Jason Tingley i politiet i Sussex i en pressemelding på deres hjemmesider.

Han sier det er mulig at paret befinner seg et annet sted enn i Frankrike nå, selv om de gikk i land her.

- Vårt mål er å identifisere hvor de er, slik at vi kan komme i kontakt med dem og på den måten få Megan trygt hjem, sier Tingley.

BEKYMRET: Foreldrene Danielle Wilson og Martin Stammers bønnfalt datteren sin om livstegn på en pressekonferanse mandag. Foto: PA
BEKYMRET: Foreldrene Danielle Wilson og Martin Stammers bønnfalt datteren sin om livstegn på en pressekonferanse mandag. Foto: PA

Har ubekreftede observasjoner

Han opplyser at politiet i Sussex samarbeider med Interpol og flere andre organisasjoner i Frankrike og ellers i Europa.

- I slike saker vil det alltid være rapporter om ubekreftede observasjoner, som vi vil følge opp. Men vi vil ikke kommentere spekulasjoner om steder de kan være, sier politiinspektøren.

Han opplyser at politiet vil frigi nye opplysninger om hvor de to kan være, dersom observasjoner blir bekreftet.

Varslet skolen om forholdet

Tirsdag skrev VG Nett at noen av 15-åringens klassekamerater på Bishop Bell C of E School i East Sussex skal ha sett Megan og mattelæreren holde hender på en klassetur i USA allerede for syv måneder siden.

De har fortalt at de varslet lærere ved skolen om forholdet mellom de to, lenge før de rømte sammen til Frankrike.

Megans foreldre, Danielle Wilson og Martin Stammers, forteller at de ikke ante noe om datterens forhold til mattelæreren. De mener skolen kunne gjort mer for å stoppe Megan og ber nå Tingley om å bringe datteren hjem, ifølge Daily Mail.

Foreslo rømning på Twitter

Megan skal ha sagt til foreldrene sine at hun overnattet hos en venninne fra torsdag til fredag. Foreldrene ble bekymret da de fikk beskjed om at Megan ikke møtte opp på skolen fredag morgen.

Den 30 år gamle mattelæreren ved Bishop Bell C of E School i East Sussex er gift. De siste månedene skal han imidlertid ha bombardert sin 15 år gamle elev med romantiske meldinger på mikrobloggnettstedet Twitter.

Der skal han ha skrevet følgende tweet: La oss rømme avgårde sammen.

Og på en blogg skal 30-åringen ha skrevet om den forbudte kjærligheten som hadde truffet ham som heroin, ifølge Daily Mail.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks