Hovedinnhold

Fem syreangrep på 72 minutter i London

<p>SAMMENHENG: Bildet viser åstedet for et syreangrep i London tidlig torsdag morgen. Politiet sier at de fem syreangrep ble utført av menn på mopeder har en sammenheng.</p>

SAMMENHENG: Bildet viser åstedet for et syreangrep i London tidlig torsdag morgen. Politiet sier at de fem syreangrep ble utført av menn på mopeder har en sammenheng.

Foto: Sarah Cobbold, AP
  • Send en melding til
To gutter er pågrepet, mistenkt for å ha kastet syre i ansiktet på fem personer nordøst i London. Et av ofrene er livsvarig skadd.

Denne saken handler om:

Guttene, som 15 og 16 år gamle, er pågrepet og siktet for kroppsskade.

De fem syreangrepene fant sted torsdag kveld i løpet av 72 minutter, opplyser britisk politi. De to gjerningsmennene kjørte med moped opp på siden av ofrene og kastet syre eller lignende etsende væske i ansiktet på dem, skriver BBC.

Alle ofrene er kjørt til forskjellige sykehus i den britiske hovedstaden. Det ene offeret ble påført livsvarige skader i ansiktet, ifølge politiet. Angrepene skjedde i Hackney, Stoke Newington, Islington og Clapton.

Et vitne sier han hørte et skjærende skrik utenfor og løp til vinduet. Der så han to politifolk som helte vann over en mann som så ut til å ha det svært vondt. Han mener mannen var et mopedbud, og snart kom flere titalls andre bud til på sine mopeder.

Les også: Frustrasjonen øker etter London-brannen

116 angrep i år

Politiet mener at de fem angrepene var knyttet til hverandre, og avhører den pågrepne tenåringen om hva han vet om de andre angrepene.

Syreangrepene er de siste i en bølge slike angrep som trolig har sin bakgrunn i ren kriminalitet, ikke terror.

Politiet sier at antall slike angrep har økt fra 261 i 2015 til 454 i 2016. Hittil i år har det vært 116 angrep, og politiet mener de er knyttet til gjengkriminalitet eller tyveri av biler og motorsykler.

Les også: Innrømmer drap etter likfun

– Barbariske angrep

Blant angrepene som har gjort inntrykk på folk i London, var ett der en 25-åring kastet syre i ansiktet på en håpefull modell som satt i bilen sin, og i april ble syre sprayet på folk inne i en folksom nattklubb. Der ble to personer delvis blindet, og to andre fikk skader i ansiktet.

Londons politisjef Cressida Dick er bekymret for økningen av det hun kaller fullstendig barbariske angrep.

– Vi vil pågripe folk, og vi vil håndheve loven så godt vi kan. Vi undersøker også om det blir nødvendig med lovendringer, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks