Hovedinnhold

Cameron til Corbyn: Ta på deg en ordentlig dress!

Britenes statsminister er i hardt vær etter å ha gått personlig til angrep på opposisjonsleder Jeremy Corbyns fremtoning - og det med referanser til sin egen mor.

Denne saken handler om:

Det var under en spørretime i det britiske Underhuset onsdag at de – av manges oppfatning – upassende ordene falt.

På spørsmål om hvordan Cameron skal klare å finansiere de omstridte helsetjenestene i landet kom det tilrop fra Labour-benken om «hva ville moren din sagt», skriver engelske medier, blant annet The Guardian.

– Ta på en ordentlig dress

Camerons mor har allerede fått oppmerksomhet for å ha signert en underskriftskampanje mot kutt i helsetjenestene i Oxfordshire, og statsministeren grep muligheten til å dreie diskusjonen over i et personlig løp.

– Hva ville moren min sagt? Å, jeg tror jeg vet hva moren min ville sagt, hun ville sett [over til dere] og sagt: ta på en ordentlig dress, rett på slipset og syng nasjonalsangen, ropte Cameron til øredøvende jubel fra sine partifeller på benkeradene bak seg.

Les også: Cameron vs. Johnson i EU-kampen

Corbyn har tidligere fått kritikk for at han ikke sang nasjonalsangen under en minneseremoni i fjor høst. Han fikk da også kritikk for valget av dress og for ikke å ha kneppet igjen den øverste knappen på skjorten.

«Nytt lavmål»

Det tok rundt 30 sekunder før Labour-leder Corbyn klarte å få ordet igjen, men svaret omtales som kontant av The Mirror.

– På snakk om moderlig råd. Min avdøde mor ville ha sagt: stå for prinsippet om helsetjenester til fri bruk for alle, fordi det var det hun dedikerte sitt liv til, som mange andre fra hennes generasjon.

Les også: Britisk EU-avtale på plass

Statsministerens bemerkning omtales som «et nytt lavmål» av The Guardians politiske kommentator Nicholas Watt, som skriver at Cameron så langt har holdt seg til å kritisere Corbyns politikk, og ikke latt seg innbille «at hans egen mor, en pensjonert jurist, snakker for den britiske middelklassen ved å mene at en politisk leder må kle seg i en [skreddersydd] dress med slips».

Like etter utvekslingen delte Corbyn følgende Einstein-sitat på Twitter, som en kommentar til Camerons forsøk:

Lederen i Liberal Democrats Tim Farron hadde følgende å si om bemerkningene:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks