Hovedinnhold

Britiske medier: Attentat mot Theresa May avverget

<p>UTSATT: Britenes statsminister Theresa May skal selv ha blitt informert om terror-planene. </p>

UTSATT: Britenes statsminister Theresa May skal selv ha blitt informert om terror-planene. 

Foto: Tolga Akmen, AFP
Den britiske sikkerhetstjenesten skal ha avslørt en terrorplan, hvor målet var å drepe statsminister Theresa May.

Denne saken handler om:

Ifølge The Independent og Sky News mener politiet at to menn hadde planer om å gjemme en hjemmelaget bombe i en bag, for så å utløse den ved Downing Street. I det påfølgende kaoset skal målet ha vært å angripe statsministeren med kniv. 

Ifølge de britiske mediene skal sikkerhetstjenesten ha informert regjeringen om planene i et møte mandag. MI5-sjef Andrew Parker skal også ha fortalt regjeringsmedlemmene at sikkerhetstjenesten har avverget ni terrorangrep det siste året. 

Ny rapport: Manchester-angrepet kunne vært unngått

Politiet skriver i en pressemelding at to menn ble pågrepet for terror-planer forrige uke, men vil ikke bekrefte at de er siktet for å ha planlagt et angrep mot statsministeren, slik avisene hevder. Mennene, som er 20 og 21 år gamle, ble tirsdag siktet for terrorforberedelser, og fremstilles for tingretten i Westminster onsdag.

<p>MÅLET: Statsministerboligen i Downing Street i London er pyntet til jul. </p>

MÅLET: Statsministerboligen i Downing Street i London er pyntet til jul. 

Foto: Tolga Akmen, AFP

Gatestubben som huser den britiske statsministerboligen er tungt bevoktet, med blant annet væpnet politi og fysiske sperringer. Sikkerhetstiltakene har blitt innført gradvis siden 1970-tallet og ble kraftig trappet opp det påfølgende tiåret på grunn av den økende trusselen fra væpnede irske republikanere.

I 1991 angrep IRA statsministerboligen med en hjemmelaget bombekaster. Daværende statsminister John Major var hjemme, men ble ikke såret av bomben, som landet i hagen. Syv år tidligere forsøkte IRA å drepe Majors forgjenger Margaret Thatcher med et bombeangrep mot hotellet der De konservative holdt landsmøte i Brighton. 

Kilde: VG/NTB

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks