Hovedinnhold

Stillas kollapset i Sverige – seks alvorlig skadet

12 personer ble sendt til sykehus etter at et stillas kollapset under byggingen av en bro i Sverige torsdag ettermiddag.

Tips oss

Arbeidere skal ha jobbet med vedlikeholdsarbeid på stedet før stillaset ved broen kollapset. Ifølge politiet er det et stillas i forbindelse med byggingen av en ny veibro over jernbanen som har rast.

Alarmen gikk klokken 14 torsdag ettermiddag, og det skal ha vært minst 18 som jobber med konstuksjonen av broen som ble innblandet i arbeidsulykken, skriver Sveriges Television (SVT).

Flere skadet

Ifølge Landstinget skal være 12 personer som er skadet, hvorav seks av disse alvorlig. En person er fløyet med helikopter til sykehus i Ørebro. Ingen skal ha livstruende skader, skriver Aftonbladet

Det skal dreie seg om klemskader og traumer.

Politiet forteller at det er personer som jobbet på stedet som ble skadet i ulykken.

Ludvika redningstjeneste og brannvesenet kom til stedet med store ressurser.

Arbeiderne skal ha jobbet med støping av en ny bro-konstruksjon da ulykken skjedde, men det er foreløpig uklart hva som utløste kollapsen.

Det er entrepenørselskapet Skanska som jobber med prosjektet, og pressetalsmann for Skanska, Andreas Joons, sier til VG at de vil gå igang med en utredning av ulykken når de har bedre oversikt.

– Dette er vår arbeidsplass. Vi holder på med å samle informasjon om hva som har skjedd, sier Joons.

Entreprenøren: – Vi ser veldig alvorlig på dette

Flere vitner

Det var flere vitner som befant seg i nærheten da ulykken skjedde. En av dem var Jimmy Lindkvist som var på et arrangement i nærheten.

– Vi bestemte oss for å løpe bort for å se om vi kunne hjelpe. Jeg så en mann som hadde slått hodet og det rant blod. Mens vi sto der klarte redningfolk å dra tre personer ut fra den sammenraste broa, sier Lindkvist til VG.

Stedet hvor broen kollapset ligger rundt 4 mil fra Borlänge, og 34 mil fra Oslo. Beskjeden om ulykken kom klokken 14.09 torsdag ettermiddag. Wickberg forteller at politiet blir nedringt av urolige pårørende.

Sveriges Jernvergar sier ulykken som har skjedd påvirker togtrafikken som går gjennom Ludvika.

<p>KOLLAPSET: Slik så broen ut etter at den raste.</p>

KOLLAPSET: Slik så broen ut etter at den raste.

Foto: PRIVAT

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks