Hovedinnhold

FN: 6.500 sivile drept på Sri Lanka

DETTE ER KRIGENS ANSIKT: En ung tamilsk gutt sitter på sengen i sykehuset nær byen Anuradhapura i det nordlige Sri Lanka 21. april. Foto: Reuters
DETTE ER KRIGENS ANSIKT: En ung tamilsk gutt sitter på sengen i sykehuset nær byen Anuradhapura i det nordlige Sri Lanka 21. april. Foto: Reuters
Nesten 6.500 sivile har blitt drept i krigshandlinger på Sri Lanka de siste tre månedene, anslår FN. 50.000 skal fortsatt være innesperret på geriljakontrollert område.

Denne saken handler om:

Tallene er å finne i en rapport som har sirkulert blant utenlandske diplomater på Sri Lanka de siste dagene, og som fredag ble gitt til nyhetsbyrået AP av en diplomat. FN selv har ikke villet offentliggjøre tallene.

LES OGSÅ:Srilankiske flyktninger med fryktelige skader

Den blodige borgerkrigen på Sri Lanka har vart siden 1983, og har blitt intensivert de siste månedene etter at myndighetene på øya startet en offensiv for å knuse den tamilske LTTE-geriljaen nordøst i landet.

LES OGSÅ:Satelittbilder fra Sri Lanka avslører gigantisk flyktningområde

Ifølge tallene fra FN-rapporten har 6.432 sivile blitt drept etter at kampene ble trappet opp 20. januar, mens 13.946 har blitt såret.

De siste fem dagene har om lag 95.000 sivile flyktet ut av krigssonen, men FN anslår at 50.000 fortsatt sitter fast i krigssonen, der det pågår harde kamper mellom regjeringsstyrker og Tamilgeriljaen.

FNs visegeneralsekretær for humanitære saker, Catherine Bragg, understreker at tallene er anslag og at FN ikke sitter på nøyaktige opplysninger om hvor mange som befinner seg i krigssonen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks