Hovedinnhold

Denne tatoveringen fikk Naomi deportert

DEPORTERT: Naomi Coleman fikk ikke feriere på Sri Lanka på grunn av tatoveringen hun har på armen. Foto: Afp
DEPORTERT: Naomi Coleman fikk ikke feriere på Sri Lanka på grunn av tatoveringen hun har på armen. Foto: Afp
En Buddha-tatovering på overarmen gjorde at Naomi Coleman måtte forlate Sri Lanka før ferien hadde begynt.

Denne saken handler om:

Britiske Coleman landet på flyplassen i Sri Lankas hovedstad Colombo. Hun skal ha kommet seg gjennom passkontrollen, men problemene oppsto da hun skulle ta en taxi.

- Jeg hadde på meg en kortermet topp slik at tatoveringen min syntes. En taxisjåfør stoppet meg og sa: «Å, dette er et stort problem i Sri Lanka. Du har en Buddha tatovering», forteller Naomi Coleman til BBC.

Såret følelser

En sivil politimann kom også til og Coleman ble forklart at hun brøt loven. Hun ble tatt med til en politistasjon for å avgi forklaring. Arrestasjonen skyldes i følge BBC at hun med tatoveringen sårer andres religiøse følelser.

Etter å ha forklart at hun var praktiserende Buddhist og at hun hadde reist til store deler av Sørøst-Asia for å meditere ble det klart; Coleman måtte forlate Sri Lanka.

- Jeg sa at jeg hadde en annen billett til Maldivene, og lurte på om jeg kunne fly dit, men de sa jeg måtte tilbake til hjemlandet, forteller hun.

Ikke første gang

TRØBBEL: Denne tatoveringen ble ikke godt motatt på Sri Lanka Foto: Afp
TRØBBEL: Denne tatoveringen ble ikke godt motatt på Sri Lanka Foto: Afp

Coleman måtte tilbringe en natt i fengsel og to på lukket asylmottak før hun ble transportert ut av landet og hjem til Storbritannia. Moren hennes reagerer på hvordan datteren ble behandlet.

- Hun blir behandlet som en kriminell. Hadde hun visst dette ville hun ikke dratt dit, eller vist frem tatoveringen. Hun har ikke ment å fornærme noen, hun er et godt menneske, sier Julie Mockford.

Flybilleten hjem ble betalt av myndighetene i Sri Lanka, og Coleman fikk også tilbud om å komme tilbake på en tur der alle utgiftene blir dekket.

Colemans historie er ikke unik. I Sri Lanka blir det slått hardt ned på det som kan oppfattes som fornærmelser mot Buddhisme. I 2013 ble en annen britisk turist nektet innreise på grunn av en tatovering.

Året ble tre franske turister straffet for å ha kysset en Buddha-statue.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks