Hovedinnhold

Slutt på tyrefekting i Barcelona

..men forkjemperne nekter å godta forbudet

SISTE CORRIANDEN: Matador Jose Thomas skal opptre under det som kan bli den siste corrianden på La Monumental i Barcelona. Her er han i full sving på samme stadion i 2008. Foto: AP
SISTE CORRIANDEN: Matador Jose Thomas skal opptre under det som kan bli den siste corrianden på La Monumental i Barcelona. Her er han i full sving på samme stadion i 2008. Foto: AP
(VG Nett) I dag er det duket for det som trolig blir den siste corridaen i Barcelona.

Denne saken handler om:

I fjor vedtok regionsforsamlingen i Catalonia å forby tyrefekting. Vedtaket trer i kraft den 1.januar neste år, men allerede i dag vil den siste corridaen i Barcelona holdes, melder BBC.

Billettene til søndagens tyrefekting ble utsolgt på rekordtid, og det er ventet at over 20.000 publikummere vil ta veien til La Monumental i Barcelona for å overvære det som ser ut til å bli den siste corridaen i regionen.

VGTV: Kler av seg for å redde oksene 

Men motstandere av vedtaket har ikke gitt opp håpet. De er allerede i sving med å bekjempe forbudet i regionen, og vil ta forbudet til Spanias høyesterett.

Flere kjente matadorer vil opptre søndag, deriblant Jose Tomas og Julian Lopez.

- Det er en fantastisk arena, med mange tradisjoner for både tyrefekting og nasjonale feiringer, sier matador Julian Lopez til nyhetsbyrået AP.

Catalonia blir dermed den andre spanske regionen som forbyr tyrefekting, i 1991 innførte Kanariøyene forbud.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks