Hovedinnhold

Google sletter ekstremist-videoer fra YouTube

<p>TAR GREP: Google tar grep og setter i gang arbeidet med å begrense ekstremistenes aktivitet på nettstedet YouTube.</p>

TAR GREP: Google tar grep og setter i gang arbeidet med å begrense ekstremistenes aktivitet på nettstedet YouTube.

Foto: Reed Saxon, AP
Google har begynt å fjerne videoer med tilknytning til ekstremistiske personer på YouTube, uavhengig om de inneholder voldelige bilder eller hatefulle ytringer.

En kilde i YouTube, som ønsker å være anonym, bekrefter at videoer blir fjernet dersom de inneholder mennesker eller grupper som blir betegnet som terrorister av USA eller Storbritannia.

YouTube vil ikke gå ut med når de nye retningslinjene trådte i kraft. Videodelingstjenesten hadde i forkant av de nye reglene tatt klart avstand fra «terrorister» som benytter seg av produktet deres.

Les: Nytt nettfenomen: Drap, voldtekt og terror sendes live

Flere hundre videoer der den nå avdøde Anwar al-Awlaki, som er tidligere medlem av al-Qaida, underviser i islams historie, er for eksempel blitt fjernet. Videoene er fjernet på tross av at de ikke inneholder hatefulle ytringer og ble spilt inn før han ble betegnet som «terrorist».

Les: «Youtube-islamisten» Anwar al-Awlaki drept av drone

Både regjeringer og organisasjoner har i flere år forsøkt å få YouTube til å slå hardere ned på ekstremistiske videoer.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks