Hovedinnhold

Pirater forsøkte å kapre norskeid skip i Adenbukta

NYTT KAPRINGSFORSØK: Et norskeid skip ble forsøkt kapret i dag i Aden-bukta. Her er et australsk marinefartøy som border et fartøy kapret av somaliske pirater. Foto: Afp
NYTT KAPRINGSFORSØK: Et norskeid skip ble forsøkt kapret i dag i Aden-bukta. Her er et australsk marinefartøy som border et fartøy kapret av somaliske pirater. Foto: Afp
Det norskeide tørrlasteskipet Star Manx ble lørdag angrepet av pirater og forsøkt kapret i Adenbukta. Vakter om bord løsnet flere skudd mot piratene.

Denne saken handler om:

Skipet, som eies av Lars T. Ugland fra Grimstad, var på vei fra Åheim på Sunnmøre til India med en last olivinsand da det ble angrepet midt på dagen lørdag, melder Agderposten.

Isle of Man-registrerte Star Manx har fire vakter om bord bevæpnet med AK-47 automatgeværer. Kaptein Philip Olabre forteller til Agderposten at flere skudd ble avfyrt før kapringsforsøket ble avverget.

- De kom mot oss med en lettbåt på rundt sju meter. Det tok bare ti minutter fra vi så båten til de var oppe langs skipssiden. Det var fire pirater og de hadde flere typer våpen med seg. Det var ingen tvil om deres hensikt, men da de skjønte at vi var bevæpnet stakk de av uten å fyre av skudd, forteller Olabre.

Angrepet skjedde like utenfor kysten av Eritrea.

Ugland sier han er lettet over at det gikk bra. Det er første gang et av rederens skip blir angrepet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks