Hovedinnhold

Undersøker om pistolmann-protest har sammenheng med skytingen

MALMÖ/OSLO(VG Nett) Kort tid før Naser Yazdanpanah ble skutt etter, deltok han i en demonstrasjon mot den nye «Lasermannen».

Denne saken handler om:


Tips Tanja Irén Berg og Marianne Vikås om skuddene i Malmö.

Følg siste nytt fra VG Netts reportere på stedet via Twitter her.

Siste Twitter-meldinger:
  • Natt til 10. oktober i fjor ble en 20 gammel kvinne skutt og drept ved Västra Skrävlinge kyrka i Malmö. En 21 år gammel mann som satt sammen med henne i bilen, ble også alvorlig skadd
  • Natt til 19. juni i år ble det avfyrt flere skudd mot tre menn da de hoppet ut av en taxi ved badeanlegget Aq-va-kul. En 22-åring ble truffet og lettere skadd
  • Natt til 27. juni ble en mann beskutt på et nattåpent treningssenter i Vedelsfridgatan
  • Rett før midnatt 9. oktober ble en 47-åring skutt i ryggen mens han ventet på bussen i Lönningatan. Han slapp unna med lettere skader
  • Om kvelden 19. oktober ble en 28-åring skutt i ryggen mens han ventet på bussen i Erikfältsgatan. Han ble alvorlig skadd
  • 21. oktober ble en 16 år gammel gutt skutt mot ved Hermodalstorget. Han ble ikke truffet, men senere samme kveld ble to kvinner skadet av skudd inn på kloss hold i en leilighet i Kroksbäck
  • Skånepolitiet undersøker også et titall andre skyteepisoder i Skåne det siste året
  • Kilder NTB, VG

  Lørdag kveld gikk alarmen i Malmö igjen. Naser Yazdanpanah sto og strøk klær i den kombinerte skredder- og frisørsalongen sin da han hørte to smell.

  Politiet har funnet to kulehull på vinduskarmen på baksiden av bygningen.

  - I løpet av kvelden har vi fått konstatert at merkene i vinduskarmen skyldes skudd som er avfyrt i kveld, sier informatør Sofie Österheim ved Skånepolitiet til VG Nett.

  Dette innebærer også at politiet etterforsker saken som drapsforsøk.

  VGTV: Kona til VG Nett: - Fryktelig

  Avhør

  Kort tid før dette skuddene, uttalte Naser Yazdanpanah og hans kone seg til lokalavisen i forbindelse med en demonstrasjon mot de mange skyteepisodene i Malmö den siste tiden. Bilder fra markeringen ble også vist på svensk TV.

  - Vi avhører innehaveren nå. Vi kommer blant annet til å spørre om demonstrasjonen tidligere i dag, sier vakthavende befal Hans Nilsson i Malmö-politiet til VG Nett.

  - Betyr det at politiet mistenker at det kan være en sammenheng mellom demonstrasjonen og de angivelige skuddene?

  - Vi undersøker om det kan være en kobling, sier han.

  Les også: Pistolmann kan stå bak 50 skyteepisoder i Malmö

  Frykt

  Store deler av befolkningen i Malmö lever i frykt etter flere skyteepisoder rettet mot beboere med innvandrerbakgrunn den siste tiden.

  Før kveldens episode var 15 skyteepisoder bekreftet. Politiet jakter én eller flere ukjente gjerningsmenn, og frykter at en ny «Lasermann» går løs i Sverige. Politiet har blant annet satt inn ekstramannskaper som patruljerer gatene.

  John Wolfgang Alexander Ausonius ble kjent som «Lasermannen» da han skjøt elleve personer fra august 1991 til januar 1992. Han soner nå livsstidsstraff i fengsel.

  Vet du noe om dette? Kontakt oss 

  Tok avstand

  Klokken 14 lørdag var det en liten demonstrasjon mot de mange skyteepisodene i Malmö. Blant deltakerne var butikkinnehaveren og hans kone.

  - Det er blitt for mye. Etter alle skyteepisodene er bildet av Malmö en gangsterby. Det er veldig viktig at vi er mange som viser at vi tar avstand fra dette, sa ekteparet til avisen Skånskan.

  Katolikker, ortodokse-kristne, muslimer, jøder og buddhister deltok i demonstrasjonen. Også representanter fra religionen Bahai, som ekteparet Yazdanpanah tilhører, deltok.

  Noen skyter på meg

  Et innslag fra demonstrasjonen ble vist på SVT. Da kona skulle fortelle mannen at de hadde vært på TV, hørte hun mannens sjokkerende stemme i den andre enden:

  - Han ringte meg og sa «noen skyter på meg, ring politiet!», sier hun til VG Nett.

  Ektemannen fikk seg en springskalle da han gikk ut for å undersøke hva som skjedde. Han ble brakt til sykehus for en legesjekk, men skal ikke ha fått noen alvorlige skader.

  Mannen er nå hjemme igjen. Sivile og uniformerte spanere overvåker området.

  Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

  Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

  VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
  Klikk for å se kommentarene

  Siste saker fra Utenriks

  Se neste 5 fra Utenriks