Hovedinnhold

- Syklist beskutt utenfor kjøpesenter

SPRER FRYKT: En syklist skal fredag kveld ha blitt beskutt utenfor et kjøpesenter i Malmö. Foto: Tanja Iren Berg
SPRER FRYKT: En syklist skal fredag kveld ha blitt beskutt utenfor et kjøpesenter i Malmö. Foto: Tanja Iren Berg
MALMÖ/OSLO(VG Nett) Meldinger nye skudd ryster innbyggerne i Malmö.

Denne saken handler om:

VG Nett i Malmö


Tips Tanja Irén Berg og Marianne Vikås om skuddene i Malmö.

Følg siste nytt fra VG Netts reportere på stedet via Twitter her.

Siste Twitter-meldinger:
  • Natt til 10. oktober i fjor ble en 20 gammel kvinne skutt og drept ved Västra Skrävlinge kyrka i Malmö. En 21 år gammel mann som satt sammen med henne i bilen, ble også alvorlig skadd
  • Natt til 19. juni i år ble det avfyrt flere skudd mot tre menn da de hoppet ut av en taxi ved badeanlegget Aq-va-kul. En 22-åring ble truffet og lettere skadd
  • Natt til 27. juni ble en mann beskutt på et nattåpent treningssenter i Vedelsfridgatan
  • Rett før midnatt 9. oktober ble en 47-åring skutt i ryggen mens han ventet på bussen i Lönningatan. Han slapp unna med lettere skader
  • Om kvelden 19. oktober ble en 28-åring skutt i ryggen mens han ventet på bussen i Erikfältsgatan. Han ble alvorlig skadd
  • 21. oktober ble en 16 år gammel gutt skutt mot ved Hermodalstorget. Han ble ikke truffet, men senere samme kveld ble to kvinner skadet av skudd inn på kloss hold i en leilighet i Kroksbäck
  • Skånepolitiet undersøker også et titall andre skyteepisoder i Skåne det siste året
  • Kilder NTB, VG

  En syklist ringte ved 19-tiden fredag kveld til politiet og meldte at han hadde blitt beskutt i nærheten av en studentblokk like ved kjøpesenteret Mobilia, melder svenske Aftonbladet.

  Skytingen skal ha skjedd utenfor barne- og ungdomspsykiatrienes lokaler like ved Mobilia kjøpesenter. Kjøpesenteret er et av byens største. Da VG Nett var på stedet handlet kundene som vanlig, trolig ennå uvitende om hva som skjedde bare få hundre meter unna.

  - En mann i 30-årene ringte politiet klokken 19 og fortalte at han hadde blitt beskutt, men ikke var truffet. Han observerte en mann som løp fra stedet, forteller Sofie Österheim ved politiet i Skåne til VG Netts journalister på stedet.

  HAR DU TIPS ELLER BILDER? Kontakt VG Nett her

  - Ble skutt mot fra en mann i en busk

  Mannen, som er i 30-årene, skal ha forklart at han kom syklende på Cronquists gate da noen plutselig åpnet ild mot ham fra en busk. Skuddet traff ikke, og syklisten ble ikke skadet. Han syklet fra stedet og varslet politiet.

  - Vi etterforsker nå for fullt, og leter etter tekniske spor, sier operasjonsleder Calle Persson ved Malmö-politiet til VG Nett.

  VGTV: Kvinner skutt i eget kjøkken

  Store politistyrker på stedet

  De mange, brutale og tilsynelatende tilfeldige skyteepisodene har nærmest lammet byen. Mange tør nå ikke gå ut etter mørkets frembrudd i frykt for å bli det neste offeret.

  På stedet hvor syklisten hevder å ha blitt beskutt ved 19-tiden fredag, er det ifølge VG Netts journalister helt stille i gatene.

  Politiet er i gang med tekniske og taktiske undersøker, og forsøker å kartlegge om det kan ha vært vitner til den innmeldte skytingen.

  Det er foreløpig uklart hvilken etnisitet mannen har.

  Bortsett fra politiets sju politibiler med blinkende blålys og flere tjenestemenn på plass, er det lite som vitner om et åsted fredag kveld.

  Pressefolk fra hele Skandinavia har samlet seg under et tre i ly for regnet. Alle venter på at politiet skal komme ut av bilene sine for å gi en oppdatering. Utenom pressefolkene er det like etter klokken 20.30 ikke et menneske å se.

  Rettspsykiater: - Serieskytteren er en schizofren psykopat

  Den hensynsløse serieforbryteren som mange tror er en ny «Lasermann» kan stå bak så mange som over 16 skyteepisoder i den svenske byen hittil i år.

  Fredag kveld var ekstra store politistyrker på plass i Malmös gater i håp om å klare å fakke gjerningsmannen og unngå at flere blir offer for de tilsynelatende tilfeldige skuddene mot mørkhudede i byen.

  Flere innbyggere uttrykte overfor VG Nett fredag stor frykt for at de selv skal bli rammet.

  LES OGSÅ: Slik var den opprinnelige Lasermannen

  Kan være flere gjerningsmenn

  Politiet er sikre på at gjerningspersonen blant flere av hendelsene er en mann. De setter flere av sakene i sammenheng med hverandre, blant annet på mistanke om bruk av samme våpen. Samtidig er de ikke overbevist om at det er samme gjerningsperson som står bak samtlige.

  - Torsdagens hendelser har et annet modus enn de tidligere, sier etterforskningsleder Börje Sjöholm.

  - Den ene skjedde på dagtid, og den andre gjennom et vindu, på kloss hold, inn i en leilighet.

  Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

  Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

  VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
  Klikk for å se kommentarene

  Siste saker fra Utenriks

  Se neste 5 fra Utenriks