Hovedinnhold

- Småsøstrene mine tør ikke gå på do

PREGET: Mohammed Al-Grety, fra bydelen Rosengård i Malmö, er ikke selv redd for serieskytteren, men forteller at småsøstrene og resten av familien er det. Foto: Scanpix
PREGET: Mohammed Al-Grety, fra bydelen Rosengård i Malmö, er ikke selv redd for serieskytteren, men forteller at småsøstrene og resten av familien er det. Foto: Scanpix
Frykten for snikskytteren setter sitt preg på hverdagslivet til folk i Rosengård i Malmö.

Denne saken handler om:

Tips oss

Utenfor en liten grønnsaksbutikk i bydelen Rosengård i Malmö går praten om serieskytteren. I denne bydelen bor det nesten bare innvandrere. Mange er redde for å bli skytterens neste offer.

Passer på dodøra

- Jeg er ikke redd selv, men forstår at mange er det. Småsøstrene mine tør ikke gå på do hjemme hos oss uten at noen passer på utenfor døra. De er redde for lasermannen, sier Al-Grety, som har sin egen teori om hvorfor det er kun utlendinger som blir angrepet.

- Jeg tror det skyldes masseinnvandringen og at det er utlendinger som topper krimstatistikkene. Dessuten fikk det fremmedfiendtlige partiet Sverigedemokraterna stor oppslutning under valget, sier irakeren.

Vet du noe om saken? Kontakt VG Nett her! 

Redd på kjøkkenet

På det lokale kjøpesenteret i Rosengård kommer Rana Ali trillende på sitt yngste barn. Hun handler mens det fremdeles er lyst. Når det blir mørkt holder hun seg inne.

- Jeg kommer fra Irak hvor jeg var redd hele tiden. Jeg trodde det var trygt her i Sverige, men nå er jeg like redd som jeg var i Irak, sier hun.

Les også: Snikskytterens offer: - Tør ikke sove i sengen

- Vinduet på kjøkkenet vårt vender ut mot hovedveien. Jeg tør ikke være der inne på kvelden lengre. To kvinner ble jo skutt på mens de sto inne på kjøkkenet sitt, sier hun.

På en pressekonferanse onsdag opplyste politiet at de fremdeles har svært få konkrete spor i jakten på gjerningsmannen som har løsnet skudd mot et titall personer og drept en kvinne.

SAMLESIDE: Les alt om Malmö-skuddene her! 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks