Hovedinnhold

- Skjøt etter og skallet ned iraner i Malmö

Vitne til politiet: - Han forsvant på sykkel

MALMÖ (VG Nett) Naser Yazdanpanah sto og strøk klær da han hørte to skudd. Kort tid etterpå fikk han en springskalle.

Denne saken handler om:

- Hva skal jeg si? Hva skal jeg si, sa Naser Yazdanpanah til VG Nett og slo ut med armene en stund etter den skremmende opplevelsen i den kombinerte frisør- og skreddersalongen i Lönngatan i sentrum av Malmö i kveld.

- Han ringte meg og sa «noen skyter på meg, ring politiet!», forteller kona Margareth Yazdanpanah til VG Nett.

Hendelsen føyer seg inn i rekken av skyteepisoder rettet mot personer med innvandrerbakgrunn i den sydsvenske byen. Før kveldens episode var 15 skyteepisoder bekreftet. Mange i byen lever i frykt. Politiet jakter én eller flere ukjente gjerningsmenn, og frykter at en ny «Lasermann» går løs i Sverige.

John Wolfgang Alexander Ausonius ble kjent som «Lasermannen» da han skjøt elleve personer fra august 1991 til januar 1992. Han soner nå livsstidsstraff i fengsel.

VGTV: Se intervju med kona her
VGTV DIREKTE: Se bilder fra åstedet nå

- Et vitne, som så episoden på avstand, sier at hun opplevde situasjon som et ran. Mannen skal ikke ha fått med seg noe, så forløpig etterforsker vi saken som et ransforsøk, sier vakthavende befal Hans Nilsson til VG Nett.

Les også: 50 uoppklarte skuddsaker på ett år
Les også: - Slik er skytteren i Malmö

Mannen av iransk opprinnelse var ifølge kona på jobb da skyteepisoden fant sted. Flere vitner har hørt skuddene, får VG Nett opplyst.

Saken fortsetter under bildet.

- HAN SKJØT ETTER MEG: Naser Yazdanpanah sto rett innenfor vinduet da han skal ha blitt skutt mot i Malmö i kveld. Foto: Marianne Vikås
- HAN SKJØT ETTER MEG: Naser Yazdanpanah sto rett innenfor vinduet da han skal ha blitt skutt mot i Malmö i kveld. Foto: Marianne Vikås

To kulehull

Politiet bekrefter til VG Nett at det er skutt mot bygningen, men kan ikke med sikkerhet si at skuddene er avfyrt i kveld.

- Vi har funnet to kulehull på vinduskarmen på baksiden. Våre teknikere undersøker nå kulehullene. Vi vet ikke om skuddene ble avfyrt i kveld. Vi fikk meldinger om flere skuddepisoder i går også. Om dette er snakk om en ny skyteepisode, eller om kulehullene stammer fra i går, vet vi ikke ennå, sier Nilsson.

VET DU NOE, ELLER HAR DU INNSPILL OM DEKNINGEN VÅR? Kontakt oss her

Skuddofferet og kona ble kjørt til politistasjonen for ytterligere avhør.

- Innehaveren har fortalt at han kom i slagsmål med gjerningsmannen. Innehaveren fikk en springskalle og ble sendt til sykehuset for å få undersøkt nesa, sier Nilsson.

Saken fortsetter under bildet.

NY SKYTEEPISODE: Store politistyrker er på stedet der en mann av iransk opprinnelse skal ha blitt skutt etter i Lönngatan i kveld. Foto: Tanja Irén Berg
NY SKYTEEPISODE: Store politistyrker er på stedet der en mann av iransk opprinnelse skal ha blitt skutt etter i Lönngatan i kveld. Foto: Tanja Irén Berg


Kom fra demonstrasjon

Det krydde av bevæpnet politi i området. Flere politihunder var også på plass, og området ble sperret av.

- Våre teknikere jobber på stedet. Våre spanere er også i full sving, sier Nilsson.

Politiet har avhørt flere vitner. Folk virket å være i sjokk, men ikke overrasket over at enda en skyteepisode hadde funnet sted.

VG Nett vet at et vitne har fortalt politiet at vedkommende så en mann stikke av gårde på sykkel etter hendelsen. Mannen skal ha vært lys i huden.

- Mannen skal være mellom 1.70 og 1.80 høy. Han var ikledd en rød arbeidsjakke og en svart caps.

Også på torsdag var det skyting gjennom et vindu i Malmö. Da ble to unge kvinner skadet i bydelen Kroksbäck. Det er ikke klart hvorvidt det er en sammenheng mellom disse hendelsene.

Saken fortsetter under bildet.

ÅSTEDET: En person sto her inne og strøk klær det skal ha blitt løsnet skudd mot ham gjennom vinduet. Foto: Tanja Irén Berg
ÅSTEDET: En person sto her inne og strøk klær det skal ha blitt løsnet skudd mot ham gjennom vinduet. Foto: Tanja Irén Berg


Lørdag deltok både mannen og kona i en demonstrasjon mot de mange skyteepisodene i Malmö. Ekteparet uttalte seg da om den skremmende situasjonen.

- Etter alle skyteepisodene er bildet av Malmö en gangsterby. Det er veldig viktig at vi er mange som viser at vi tar avstand fra dette, er de sitert på i Skånskan.se.

Noen timer senere skal altså mannen ha blitt utsatt for et skyteforsøk.

Bakgrunn: Her er listen som ryster Malmö

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks