Hovedinnhold

Seriesnikskytteren i Malmö: Kan ha hatt en medhjelper

MALMÖ (VG Nett) 38-åringen som er siktet for drapet på Trez W. Persson (20) og syv drapsforsøk, kan ha fått hjelp til å velge neste offer.

Denne saken handler om:

Tips oss

Ifølge en politikilde den svenske avisen Expressen har snakket med, er dette blant tingene etterforskerne nå undersøker.

Lørdag kveld pågrep politiet i Malmö en stillferdig, ensom og anonym 38-åring i et av byens finere strøk. Ifølge politiet skal mannen være serieskytteren som har terrorisert hele Malmö i over et år.

Samtidig opplyser en bekjent at han skal ha hatt en assistent som pekte ut hvem som skulle bli neste offer.

Vet du noe om dette? Tips VG Nett her.

Etter pågripelsen lørdag ble den svenske 38-åringens leilighet gjennomsøkt av politiet. Under ransakelsen fant de to pistoler som nå er beslaglagt.

Har lisens

SIKTET: Politiet mener denne mannen står bak minst åtte skyteepisoder: ett drap og syv drapsforsøk. Foto: Privat
SIKTET: Politiet mener denne mannen står bak minst åtte skyteepisoder: ett drap og syv drapsforsøk. Foto: Privat

38-åringen har lisens for begge våpnene; en 9 mm og en kaliber 22. Aftonbladet har snakket med en nær slektning av siktede, som forteller at han har to våpen: En pistol og en med lasersikte. Det styrker politiets teori om at det nå er den såkalte nye lasermannen som er tatt.

Søndag morgen ble pistolene sendt til kriminalteknisk laboratorium for testskyting. Snart får de beskjed om kulene er identiske med kuler og tomhylser som er funnet på de ulike åstedene.

38-åringen er medlem av en av de lokale skytterklubbene i Malmö. Ifølge klubbens hjemmeside gjorde han det svært skarpt.

Senest 17. oktober, en knapp uke før det siste drapsforsøket, kom han på delt førsteplass i en skytekonkurranse.

Nekter straffskyld
38-åringen, som er tidligere ustraffet, er siktet for drapet på 20 år gamle Trez West Persson, mordforsøket på Xhafer Dani, og ytterligere seks drapsforsøk frem til lørdag 23. oktober i år. Den dagen ble skredderen Naser Yazdanpanah skutt mot, samme kveld ble det skutt på et vindu som tilhørte en boligblokks eneste innvandrerfamilie i Västra Skrävlingevägen. Selv nekter han straffskyld.

VGTV: Når jeg lukker øynene, ser jeg noen skyter meg

Ifølge naboene er 38-åringen en stille, ensom ulv. Det siste året har han vært sykmeldt.

- Han gikk alltid alene og brukte mye tid på å reparere sykler i kjelleren, forteller en nabo til VG Nett.

Lørdag kveld, ved 18-tiden, ble han pågrepet hjemme i oppgangen der han bor. Han ble lagt i bakken og satt i håndjern.

- Det var helt udramatisk. Politiet var helt stille. Vi hørte nesten ikke at de kom, forteller en av naboene i den samme oppgangen til VG Nett.

BAKGRUNN: Malmö i frykt - hvem blir neste offer?

Politiet går nå gjennom mannens mobiltelefon og datatrafikk for å sjekke i hvilke områder han har befunnet seg da skuddene har falt. Samtidig er flere DNA-prøver inne til analyse.

Det er ventet at mannen fremstilles for fengsling tirsdag denne uken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks