Hovedinnhold

Kan finne pistolmannens navn om en uke

MALMÖ (VG Nett) Mens en seriesskytter går løs i Malmö, kan navnet hans ligge i politiets register.

Denne saken handler om:


Tips Tanja Irén Berg og Marianne Vikås om skuddene i Malmö.

Følg siste nytt fra VG Netts reportere på stedet via Twitter her.

Siste Twitter-meldinger:

  Ved 18.30-tiden lørdag gikk en mann til fysisk angrep på Naser Yazdanpanah (58) fra Lönngården i Malmö, etter at å ha løsnet to skudd mot vinduet iraneren sto bak.

  Kort tid etterpå sikret politiet seg biologiske spor, som kan vise seg å inneholde DNA fra gjerningsmannen.

  - Disse sporene er sendt inn til rettsmedisinsk laboratorium for teknisk analyse. Vi håper å få svar innen en til tre uker, opplyser Eva-Gun Westford ved infoavsnittet i Malmö-politiet.

  Har du opplysninger om denne saken? Kontakt VG Netts journalister i Malmö 

  Dersom mannen er tidligere straffedømt kan hans profil ligge i politiets DNA-register. Da kan det være kun et spørsmål om dager før mannen som skjøt mot skredderen Yazdanpanah er identifisert.

  Deretter gjenstår jobben med å finne ut om han er identisk med gjerningsmannen i flere av de 50 uoppklarte skyteepisodene politiet i den svenske byen nå etterforsker.

  Politiet frykter at en ny «Lasermann» går løs i Sverige.

  John Wolfgang Alexander Ausonius ble kjent som «Lasermannen» da han skjøt elleve personer fra august 1991 til januar 1992, og ble gjenstand for en av de største politijaktene i svensk historie. Han soner nå livstid i fengsel.

  VGTV: - Man blir urolig, spesielt når man har svart hår

  En by i frykt

  Politiet mener at en og samme mann står bak minst 15 av dem, men utelukker ikke at det også kan være snakk om enda flere.

  I dag meldte en mann av utenlandsk opprinnelse om at noen hadde skutt et hull gjennom vinduet på verandaen hans i Västra Skävlingevägen i Husie, i nærheten av ghetto-bydelen Rosengård. Familiefaren som bor i leiligheten det ble skutt mot, sier at han ved 24-tiden natt til søndag våknet av en skarp lyd.

  - Jeg er trøtt, sliten og orker ikke å snakke, sier mannen til VG Nett.

  LES OGSÅ: - Vi går aldri ut alene mer. Aldri

  SKUDDHULL: Familien i Västra Skrävlingevägen oppdaget et skuddhull på balkongvinduet. Foto: Jessica Balksjö/Aftonbladet
  SKUDDHULL: Familien i Västra Skrävlingevägen oppdaget et skuddhull på balkongvinduet. Foto: Jessica Balksjö/Aftonbladet

  Rettet mot innvandrere

  Den siste uken har skytingen intensivert seg i den sydsvenske byen. Tirsdag ble en 28 år gammel mann som ventet på bussen ved Eriksfältgatan, skutt i ryggen. Kulen traff den ene lungen, fem centimeter fra ryggraden. Han ble alvorlig skadet.

  To dager senere ble to kvinner på henholdsvis 20 og 26 år skutt gjennom kjøkkenvinduet sitt i Sörbäcksgatan. Begge ble lettere skadet. Fredag meldte en syklist om at han hadde blitt forsøkt skutt i nærheten av Skåne universitetssykehus, men etter det VG Nett kjenner til fester ikke politiet særlig lit til hans forklaring.

  Lørdag ble skredderen og frisøren Naser Yazdanpanah (58) et nytt skuddoffer til det som trolig er serieskarpskytteren.

  VGTV: - Når jeg lukker øynene ser jeg at noen skyter meg

  Skyteepisodene som knyttes til den ukjente mannen er rettet mot mennesker med innvandrerbakgrunn.

  Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

  Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

  VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
  Klikk for å se kommentarene

  Siste saker fra Utenriks

  Se neste 5 fra Utenriks