Hovedinnhold

Svensk politi: - Nye skudd i Malmö

- Jeg våknet av en skarp lyd

SKUDDHULL: Familien oppdaget et skuddhull på balkongvinduet. Foto: Jessica Balksjö/Aftonbladet
SKUDDHULL: Familien oppdaget et skuddhull på balkongvinduet. Foto: Jessica Balksjö/Aftonbladet
(VG Nett) Malmö-politiet bekrefter at det ble løsnet nye skudd mot en leilighet i natt.

Denne saken handler om:


Tips Tanja Irén Berg og Marianne Vikås om skuddene i Malmö.

Følg siste nytt fra VG Netts reportere på stedet via Twitter her.

Siste Twitter-meldinger:
  • Natt til 10. oktober i fjor ble en 20 gammel kvinne skutt og drept ved Västra Skrävlinge kyrka i Malmö. En 21 år gammel mann som satt sammen med henne i bilen, ble også alvorlig skadd
  • Natt til 19. juni i år ble det avfyrt flere skudd mot tre menn da de hoppet ut av en taxi ved badeanlegget Aq-va-kul. En 22-åring ble truffet og lettere skadd
  • Natt til 27. juni ble en mann beskutt på et nattåpent treningssenter i Vedelsfridgatan
  • Rett før midnatt 9. oktober ble en 47-åring skutt i ryggen mens han ventet på bussen i Lönningatan. Han slapp unna med lettere skader
  • Om kvelden 19. oktober ble en 28-åring skutt i ryggen mens han ventet på bussen i Erikfältsgatan. Han ble alvorlig skadd
  • 21. oktober ble en 16 år gammel gutt skutt mot ved Hermodalstorget. Han ble ikke truffet, men senere samme kveld ble to kvinner skadet av skudd inn på kloss hold i en leilighet i Kroksbäck
  • Skånepolitiet undersøker også et titall andre skyteepisoder i Skåne det siste året
  • Kilder NTB, VG

  Jeg våknet klokken halv 12 i natt av at jeg hørte en skarp lyd. Jeg tenkte ikke på at det kunne være skudd, sier familiefaren som bor i leiligheten til Aftonbladet.

  Søndag formiddag oppdaget mannens kone et skuddhull i balkongvinduet og gardinene. Familien er av utenlansk opprinnelse. Leiligheten ligger i Västra Skrävlingevägen i Husie i Malmö.

  - Jeg er trøtt, sliten og orker ikke å snakke, sier mannen til VG Nett.

  VET DU NOE OM DETTE? Kontakt VG Netts journalister her

  - Politiet på stedet tolker det som et skuddhull, sier pressetalsmann Lars Rosberg for Malmö-politiet til Expressen.se.

  Boligen ligger i andre etasje i bygningen.

  - Familien hørte det de oppfattet som fyrverkeri omkring midnatt, men sto ikke opp for å sjekke dette nærmere. Det var først i dag at de så at det var kulehull i balkongdøren og gardinene, sier Rosberg hos Malmö-politiet til VG Nett.

  Nabo hørte smell

  Også naboer forteller til VG Nett at de har hørt smell lørdag kveld, riktignok litt tidligere på kvelden. Han bor i leiligheten like over åstedet.

  - Jeg hørte smell i 22-tiden. Jeg gikk ut for å se om det var fyrverkeri, men så ingen ting, så jeg gikk inn igjen, sier nabo Jesper Wirén til VG Nett.

  HØRTE SMELL: Jesper Wirén. Foto: Tanja Iren Berg
  HØRTE SMELL: Jesper Wirén. Foto: Tanja Iren Berg

  En halvtime senere hørte han på nytt skarpe lyder, men da gikk han ikke ut.

  - Det er grusomt det som skjer for tiden, men jeg tenker ikke så mye på det. Jeg er lys i huden, og det virker som innvandrere er målet. Jeg håper gjerningsmannen blir tatt så raskt som mulig, sier han.

  Politiet jakter én eller flere ukjente gjerningsmenn, og frykter at en ny «Lasermann» går løs i Sverige. Politiet har blant annet satt inn ekstramannskaper som patruljerer gatene.

  John Wolfgang Alexander Ausonius ble kjent som «Lasermannen» da han skjøt elleve personer fra august 1991 til januar 1992. Han soner nå livsstidsstraff i fengsel.

  Ringte politiet søndag

  Ifølge Rosberg ringte familien til politiet og fortalte om kulehullene ved 10.35-tiden søndag.

  - Vi sendte en politipatrulje til stedet og rekvirerte samtidig tekniske etterforskere, sier Rosberg.

  Trodde skudd var fyrverkeri

  Han opplyser at det er gjort tekniske funn på stedet som bekrefter at det er løsnet skudd mot leiligheten, men ønsker ikke å gå i detaljer på hva slags funn det dreier seg om.

  - Jeg vet heller ikke hvor i leiligheten familiemedlemmene befant seg da skuddene falt. Vi er på stedet og prater med dem nå, sier Rosberg.

  - Hvordan tok familien budskapet om at det var skutt mot leiligheten deres?

  - Etter hva jeg forstår så har man først oppfattet dette som fyrverkeri, så de har nok ikke blitt så veldig oppjaget på natten i hvert fall. Det er mulig de har blitt litt mer oppjaget når de oppdaget hva det var, sier Rosberg.

  Frykter nye skudd

  Teknikere fra politiet var sømdag formiddag på stedet for å sikre spor.

  Politiet sa til VG Nett søndag formiddag at de også forventet ytterligere skudd i løpet av kvelden.

  Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

  Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

  VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
  Klikk for å se kommentarene

  Siste saker fra Utenriks

  Se neste 5 fra Utenriks