Hovedinnhold

Her ble den mistenkte serieskytteren pågrepet

PÅGREPET: Politiet gikk lørdag kveld til aksjon mot leiligheten til 38-åringen som bor i en leilighet i denne blokken i Malmö. Foto: Patrik Persson
PÅGREPET: Politiet gikk lørdag kveld til aksjon mot leiligheten til 38-åringen som bor i en leilighet i denne blokken i Malmö. Foto: Patrik Persson
(VG Nett) I denne boligblokken i bydelen Västra Innerstaden i Malmö ble 38-åringen pågrepet av et titals bevæpnet politi.

Denne saken handler om:

I flere måneder har politiet i Malmö jaktet på mannen de mener står bak minst 19 skyteepisoder i den sydsvenske byen siden oktober i fjor. Alle unntatt ett offer har innvandrerbakgrunn.

Har du opplysninger i denne saken? Kontakt VG Netts journalist her 

Ved 18-tiden lørdag kveld kom gjennombruddet. Kort tid før samlet innsatsstyrken seg utenfor den brune murblokken i bydelen som ligger sentralt til i Malmö. Der inne ble en 38-årig mann lagt i bakken og pågrepet i trappen.

VGTV: Se politiets pressekonferanse direkte

En av naboene sier til Aftonbladet at han var en stille og rolig mann.

Mange i Malmö undrer seg over at ingen av skyteepisodene har skjedd i Rosengård dersom snikskytteren ønsker å ramme innvandrere. I den beryktede bydelen har 86 prosent av innbyggerne flerkulturell bakgrunn.

- Han var ensom ulv, sier naboen.

BAKGRUNN: Mann (38) pågrepet for skyting i Malmö

Skutt gjennom glass

Politiet mener at serieskytterens første offer var Trez West Persson (20), som ble drept da hun og en kamerat med innvandrerbakgrunn satt i en bil på en øde vei ved kirken i Västra Skrävlinge.

Et gjennomgående fellestrekk ved mange av skytingene er at gjerningsmannen har skutt mot sine ofre gjennom glass.

Han har utelukkende slått til etter mørkets frembrudd.

- Vi vet ikke om ofrene er tilfeldig valgt. Vi kan ikke si at de er det. Dette er blant de tingene vi nå ser nærmere på, har politiet tidligere uttalt til VG Nett.

Det var 10. oktober i fjor at Trez West Persson ble skutt i hodet og drept i en bil ved bydelen Rosengård i Malmö. Siden da har det vært 50 uoppklarte skyteepisoder i byen. I minst 15 av dem er det brukt skarpe skudd. Politiet uttalte mandag at de mistenker at samme gjerningsmann står bak. I minst seks av sakene er det brukt samme våpen.

Alle de åtte skuddskadede er innvandrere.

Politiet har den siste tiden hatt et sterkt nærvær i byen ved patruljeringer til fots, i bil, på hester og på motorsykler. I tillegg har en mengde sivile spanere holdt et øye med folks bevegelser.

- Vi er der mennesker samles. Utenfor nærbutikker, kiosker og i gatene, sa operativ leder Børje Sjöholm til VG Nett i Malmø.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks