Hovedinnhold

- Han hadde pistol med lasersikte

PÅGREPET HER: Bak denne døren bor 38-åringen som er pågrepet mistenkt for å stå bak et drap og syv drapsforsøk i Malmö det siste året. Selv nekter han straffskyld. Foto: Patrik Persson/Tanja Irén Berg
PÅGREPET HER: Bak denne døren bor 38-åringen som er pågrepet mistenkt for å stå bak et drap og syv drapsforsøk i Malmö det siste året. Selv nekter han straffskyld. Foto: Patrik Persson/Tanja Irén Berg
(VG Nett) 38-åringen som er mistenkt for flere skyteepisoder i Malmö skal ha hatt en pistol med lasersikte.

Denne saken handler om:

Fakta om Malmö-saken

  • Lørdag 6. november ble en 38 år gammel mann pågrepet, mistenkt for drap og drapsforsøk i forbindelse med en rekke skyteepisoder i Malmö det siste året.
  • Politiet har etterforsket skyting mot minst 16 personer. I flere av tilfellene er det samme våpenet brukt, et grovkalibret håndvåpen.
  • Alle bortsett fra ett av ofrene for skytingen har innvandrerbakgrunn. Alle skyteepisodene fant sted i mørket.
  • Politiet anser drapet på en 20-årig kvinne 10. oktober i fjor som det første tilfellet. Kvinnen var etnisk svensk, men var sammen med en 21-årig mann med innvandrerbakgrunn. Mannen ble såret, men overlevde angrepet.

Det bekrefter en ikke-navngitt kilde overfor den svenske avisen Aftonbladet.

- Han hadde en pistol av modellen Glock med et tilhørende lasersikte, sier han til avisen.

Ifølge Wikipedia er et lasersikte et system for å sikte med laser på målet. Det blir sendt en stråle som lager en prikk der prosjektilet skal treffe.

Vil ikke gå inn på type

Politiet mener 38-åringen har stått bak flere skyteepisoder som har rystet Malmö den siste tiden. Han er mistenkt for draps og drapsforsøk. Lørdag kveld tok et titalls politifolk seg inn i leiligheten hans og pågrep ham.

Politiet har sagt at de har tatt flere beslag i leiligheten hans, men har vært svært tilbakeholdne med å si hva det er.

- Man har beslaglagt to våpen, men hvilken type og slikt det vil man ikke gå inn på, sier Lars Mahler i Malmö-politiet til VG Nett.

- Bra

Politiet har etterforsket skyting mot minst 16 personer - nesten alle har innvandrerbakgrunn. Unntaket er det politiet mener var det første offeret, men hun var sammen med en mann med innvandrerbakgrunn da hun ble drept.

Naboene til 38-åringen sier han virket helt normal og trodde han levde et vanlig liv i blokken i Malmö.

VG Nett har snakket med flere av skytterens ofre. Ikke alle er helt beroliget av at en mann nå er mistenkt for å stå bak skuddene.

- Det er bra, men jeg tør ikke stole på at politiet har pågrepet riktig mann, sier trebarnsfaren Lang Conteh til VG Nett søndag.

Hamburgerselgeren Younes Cheiki ble skutt mot i sin hamburerkiosk 24. august. Han er lettet over at en mann er mistenkt.

- Det har føltes som et fengsel i Malmö den siste tiden. Jeg håper han er den rette. Jeg må feire om dette stemmer, sier han til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks