Hovedinnhold

Begjærer politiforsterkning fra hele Sverige

- Jakten på serieskytteren gjør Malmö tryggere

PRESSEKONFERANSE: Politimester Ulf Sempert (midten) og etterforskningsleder Börje Sjöholm (til høyre) møtte pressen fredag formiddag. Foto: Jarle Brenna Foto:
PRESSEKONFERANSE: Politimester Ulf Sempert (midten) og etterforskningsleder Börje Sjöholm (til høyre) møtte pressen fredag formiddag. Foto: Jarle Brenna Foto:
MALMÖ (VG Nett) Aldri har det vært et større politinærvær i Malmö. Nå ber politiet om enda mer hjelp til å felle skytteren - fra hele Sverige.

Denne saken handler om:

Innbyggerne i Malmö er livredde i frykt for mannen som skyter innvandrere, hovedsakelig ved å gjemme seg i busker og kratt før han setter fingeren mot avtrekkeren.

Men ifølge politiet har det trolig aldri tidligere vært så mye politi i gatene som nå. Det skaper en trygghet i de ellers svært alarmerende omstendighetene.

LES OGSÅ:Malmö-politiet ruster seg til nye skytinger

Patruljerer byen

På en pressekonferanse fredag formiddag sa politiet at de har økt politibemanningen med 50 ekstra politifolk om kveldene i jakt på skytteren, og for å ivareta innbyggernes sikkerhet. Malmö-politiet mener at det gjør at de rekker over flere saker og kan gripe inn raskere.

I går ble en mann i 20-årene pågrepet for en annen skyteepisode for noen uker siden, og i natt ble flere pågrepet for en knivstikking.

- Viser dette at det burde være en slik bemanning til vanlig også? spurte en journalist på pressekonferansen.

- Ja, det burde det kanskje være, sa politimester Ulf Sampel på pressekonferansen.

Den siste uken har politiet hatt et sterkt nærvær i byen ved patruljeringer til fots, i bil, på hester og på motorsykler. I tillegg har en mengde sivile spanere holdt et øye med folks bevegelser.

- Vi er der mennesker samles. Utenfor nærbutikker, kiosker og i gatene, sa operativ leder Børje Sjöholm.

Politiet i Malmö har fått bistand fra hele Skåne-distriktet, og sa på pressekonferansen at de har begjært forsterkning fra hele Sverige.

LES OGSÅ:  Trez (20) ble skytterens første offer

Skaper frykt

En rekke uoppklarte skyteepisoder har lammet den sydvenske byen. Folk tør nesten ikke bevege seg utendørs etter mørkets frembrudd, og livredde mennesker holder gardinene trukket for.

Det første tilfellet som knyttes til serieskyteren skjedde 10. oktober i fjor, da Trez West Persson ble skutt i hodet og drept i en bil ved bydelen Rosengård i Malmö.

Siden da har det vært 50 uoppklarte skyteepisoder i byen. I minst 15 av dem er det brukt skarpe skudd. Politiet uttalte mandag at de mistenker at samme gjerningsmann står bak. I minst seks av sakene er det brukt samme våpen.

Serieskytteren har hovedsakelig operert i mørket, og flere av ofrene er skutt bakfra.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks