Hovedinnhold

38-åring mistenkt for drap og syv drapsforsøk

* Mannen nekter straffskyld
* Hadde lisens på to våpen

MØTTE PRESSEN: F.v operativ leder Börje Sjöholm, statsadvokat Solveig Wollstad og politimester Ulf Sempert fortalte om pågripelsen av 38-åringen på en pressekonferanse søndag ettermiddag. Foto: Aftonbladet
MØTTE PRESSEN: F.v operativ leder Börje Sjöholm, statsadvokat Solveig Wollstad og politimester Ulf Sempert fortalte om pågripelsen av 38-åringen på en pressekonferanse søndag ettermiddag. Foto: Aftonbladet
MALMÖ (VG Nett) Mannen, som politiet mistenker for å være den fryktede serieskytteren, knyttes til drapet på Trez West Persson (20) og syv andre drapsforsøk det siste året.

Denne saken handler om:

Fakta om skuddene i Malmö

  • Lørdag 6. november ble en 38 år gammel mann pågrepet, mistenkt for drap og drapsforsøk i forbindelse med en rekke skyteepisoder i Malmö det siste året.
  • Politiet har etterforsket skyting mot minst 16 personer. I flere av tilfellene er det samme våpenet brukt, et grovkalibret håndvåpen.
  • Alle bortsett fra ett av ofrene for skytingen har innvandrerbakgrunn. Alle skyteepisodene fant sted i mørket.
  • Politiet anser drapet på en 20-årig kvinne 10. oktober i fjor som det første tilfellet. Kvinnen var etnisk svensk, men var sammen med en 21-årig mann med innvandrerbakgrunn. Mannen ble såret, men overlevde angrepet.

- Jeg kan bekrefte at jeg besluttet å pågripe en 38-årig mann som ble pågrepet ved 18.30-tiden i går. Han er mistenkt for et overlagt drap den 10. oktober i fjor, og syv drapsforsøk i perioden oktober i fjor til oktober i år. Vi mener det er skjellig grunn til mistanke, sier statsadvokat Solveig Wollstad på pressekonferansen i Malmö søndag ettermiddag.

Wollstad sier til Aftonbladet at tips fra publikum har hatt stor betydning for at de har kunnet gå til pågripelse av mannen.

Funn som er gjort styrker mistanken mot mannen, sier politiet.

BAKGRUNN: Mann (38) pågrepet på skyting i Malmö

Beslagla våpen

Politiet ønsker ikke å svare på hvilke episoder de mistenker at 38-åringen står bak. De har tidligere bekreftet at det samme våpenet er brukt i seks skyteepisoder. Den pågrepne mannen hadde lisens på to våpen. Disse er nå beslaglagt av politiet.

Mannen, som er svensk statsborger, nekter for å ha noe med skyteepisodene å gjøre. Pågripelsen skjedde ifølge politiet uten dramatikk.

Dag Andersson ved Rikskriminalpolisen sier at så langt de vet er 38-åringen tidligere ustraffet.

Den jagede serieskytteren har skapt en voldsom frykt i den sydsvenske byen det siste året. Nå kan jakten være over.

- Malmö-boerne bør få en positiv følelse av dette, sier politimester Ulf Sempert.

38-åringen kommer til å bli fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.

LES OGSÅ: Her ble den mistenkte serieskytteren pågrepet

Politiet pågrep den 38-år gamle mannen i denne blokka ved halv syv tiden lørdag kveld. Foto:
Politiet pågrep den 38-år gamle mannen i denne blokka ved halv syv tiden lørdag kveld. Foto:

Minst 19 skytinger

Lørdag kveld ble 38-åringen pågrepet i sin leilighet i en sentral del av Malmö. En nabo har beskrevet ham som en ensom ulv. Politiet slo til mot leiligheten med et titalls væpnede politifolk. Et vitne forteller til Sydsvenskan at mannen ble tvunget ned på gulvet i trappen og at han ble påført håndjern før han ble ført bort.

I går kveld jobbet politiet med undersøkelser i leiligheten. Store mengder bevismateriale ble fraktet bort i esker.

Politiet har tidligere uttalt at de mistenker at serieskytteren står bak minst 19 skyteepisoder i den sydsvenske byen det siste året, blant dem drapet på Trez West Persson (20) i oktober i fjor.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks