Hovedinnhold

Skrøt av restaurant som ikke eksisterer

(VG Nett)Anmelderne i Wine Spectator mente restauranten var eksepsjonelt bra. Problemet var bare at den ikke fantes.

Denne måneden ga vinmagasinet Wine Spectator prisen «Award of Excellence» til en ny restaurant, skriver NTB.

GIKK PÅ LIMPINNEN: Wine Spectator skrev en glimrende anmeldelse av en restaurant som ikke fantes. Foto: MAGNAR KIRKNES Foto: Magnar Kirknes
GIKK PÅ LIMPINNEN: Wine Spectator skrev en glimrende anmeldelse av en restaurant som ikke fantes. Foto: MAGNAR KIRKNES Foto: Magnar Kirknes

Osteria L'Intrepido får skryt for sin ovnsstekte pattegris, gåselever og grillede reker med aubergine, samt vinkjelleren som teller 2.100 eksklusive flasker.

Men Osteria L'Intrepido har aldri eksistert, ei heller pattegrisen og vinkjelleren.

Falsk nettside

Restauranten ble diktet opp av vinskribenten og forfatteren Robin Goldstein, som ville vise hvor vilkårlig og tåpelig restaurantkåringene til Wine Spectator er.

For å føre vin-tidsskriftet bak lyset opprettet han en falsk nettside og trykket opp en falsk meny. Den sendte han til Wine Spectator, sammen med gebyret på drøyt 1.300 kroner som tidsskriftet krever for å ta restauranter opp til vurdering.

Slaktet tidligere

Fadesen blir ikke noe mindre pinlig av at Goldstein i tillegg la ved en liste over spesielle godbiter fra vinkjelleren, som i hovedsak besto av dyre viner som tidligere var slaktet av Wine Spectator.

Fikk ikke svar
Wine Spectator medgir at de ikke nødvendigvis besøker restaurantene de omtaler og hevder å ha gjort «en betydelig innsats for å verifisere fakta», blant annet ved gjentatte ganger å ringe Osteria L'Intrepido. Naturlig nok var det ingen som tok telefonen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks