Hovedinnhold

Skogbranner i Sør-Europa under kontroll

SVIDD: Store områder er utbrent i skogene i Almeria-provinsen i Spania. Foto: EPA
SVIDD: Store områder er utbrent i skogene i Almeria-provinsen i Spania. Foto: EPA
Flere av skogbrannene som har rammet middelhavslandene de siste dagene, er nå under kontroll.

Det er Spania, Italia og Frankrike som er verst rammet. I Spania skal brannfolkene ha kontroll med de fleste brannene, men vind og temperaturer på opp mot 40 grader kan få dem til å blusse opp igjen.

Les også:500 evakuert fra skogbrann i Spania

Flere spanske delstater beholder brannberedskapen på det neste høyeste nivået. Mandag ble over 500 mennesker evakuert fra byen Las Hurdes øst i landet fordi en brann der hadde blusset opp.

Den siste uken har seks spanske brannmenn omkommet i skogbrannene, og over 20.000 hektar land er ødelagt. Verst er det i den nordøstlige regionen Aragon, hvor flammene fremdeles brenner ukontrollert.

Les også:Flammer herjer populære ferieland

- Vi kan få kontroll over flammene i løpet av natten fordi værforholdene ser ut til å bli bedre, sier en talsmann for de lokale myndighetene.

Les også:Hellas herjet av skogbrann

Franske brannmenn kjemper fremdeles mot flammene på Korsika i en skogbrann som startet torsdag i forrige uke og har ødelagt 3.500 hektar.

Skogbrannene som har tatt to menneskeliv på den italienske øya Sardinia, er nå under kontroll. Foreløpige beregninger tyder på at flammene har ødelagt verdier for rundt 80 millioner euro.

I Hellas har brannvesenet fått kontroll over flammene på øya Zante, men sterk vind gjør at faren ennå ikke er over. 50 mennesker ble evakuert fra øya søndag.

Les også:Kjendiser måtte flykte fra hjemmene sine på grunn av storbrann

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks