Hovedinnhold

Eric (35) får betalt for å se par ha sex

* Tjener 1200 kroner i timen
* - Useriøst, sier norsk sexolog

SEXCOACH: Britiske Eric Amaranth tjener 1200 kroner i timen på å se folk ha sex, og gi dem råd underveis i akten. Foto: All Over Press
SEXCOACH: Britiske Eric Amaranth tjener 1200 kroner i timen på å se folk ha sex, og gi dem råd underveis i akten. Foto: All Over Press
(VG Nett)Som resultat av Fifty Shades-trilogien, betaler par i flere land for coaching underveis i akten.

Denne saken handler om:

Fakta

  • Den første boken i trilogien,«Fifty shades of Grey», kom ut i 2011. De andre bøkene heter «Fifty shades darker» og «Fifty shades freed»
  • Den første boken er oversatt til «Fanget» på norsk.
  • Har blitt kalt «mammaporno» og «twilight for voksne» i amerikanske medier.
  • Boken skildrer sex som inneholder sadomasochisme, underkastelse og dominering.
  • Trilogien er solgt i 40 millioner eksemplarer, og rettighetene er solgt til 37 land.

AV: Camilla Tryggestad Visjø 

Fifty Shades-trilogien har blitt lest av millioner, og ikke minst mange som selv ønsker å piffe opp sexlivet.

Spesielt mange kvinner tror det er noe galt med dem hvis de ikke klarer å ha fantastisk sex, og derfor søker de, sammen med partnerne sine, profesjonell hjelp.

Sexcoach

Briten Eric Amaranth (35) hevder at han vet alt som tenkes kan om sex. I tenårene hadde han vansker med å få kjærester og begynte å lese bøker for å bli bedre i senga.

Livet hans ble forandret da han innledet et forhold til den mer enn 40 år eldre advokaten og sexguruen Betty Dodson som lærte ham alt hun kunne.

Dodson var i sommer i Oslo i forbindelse med å ha deltatt i NRK-programmet Trekant.

Tipser

I dag praktiserer han kunnskapen på et mer profesjonelt plan. For 1200 kroner timen ser han på par som har sex, og tipser dem under akten om hva de bør gjøre for å treffe de erogene sonene, skriver The Sun.

- Kvinner vil ha mer enn bare spanking nå. Men menn er ikke sikre på om de vil gjøre slike ting mot kvinnen de elsker. De vet ikke hvordan de skal være kinky, sier Amaranth.

- Useriøst

Psykiater og sexolog, Haakon Aars, tror ikke at denne trenden vil bre om seg i Norge med det første.

- Dette mener jeg er veldig useriøst og veldig amerikansk. Det er veldig fjernt fra det vi som norske sexologer jobber med, sier Aars til VG.

Men at flere oppsøker sexologer for å få et mer spennende sexliv, er han enig i.

- Mange vil åpne opp for nye sider ved eget seksualliv, og det er klart at vi som jobber som sexologer, får flere henvendelser når folk blir mer oppmerksomme på viktigheten av et godt sexualliv. Jeg får en del spørsmål fra folk som har lest bøkene og som synes det er spennende, og som oppsøker meg fordi de mener de har det for kjedelig. Da snakket vi om dette på en ordentlig måte.

Mange stamkunder

I dag har Eric Amaranth 35 stamkunder, de fleste fra USA, og ikke noe er tabu. De fleste vil bare snakke, men mange par vil ha såkalt guidede sesjoner.

Fifty Shades-triologien og utviklingen i samfunnet generelt, har imidlertid ikke kun hatt positive effekter på folks sexliv, ifølge Aars.

- For mange blir det for mye fokus på den perfekte alder, utsende og kropp og kosmetisk kirurgi blomstrer opp. Mange tror de må være og gjøre slik og slik for å ha et bra seksualliv, og dette sliter mange med, sier sexologen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks