Hovedinnhold

Dansk dildo-sjokk

(VG Nett) Den danske porno-bransjen er rammet av et dildo-sjokk. En undersøkelse viser at ti av 13 undersøkte massasjestaver innholdt for mye av det kreftfremkallende stoffet kadmium.

Denne saken handler om:

I følge dansk lovgivning skal ikke kadmiumnivået i en dildo overstige mer enn 75 milligram per kilo massasjestav. En enkelt dildotype, Penetratin Pleasures, viste seg å inneholde hele 483 milligram per kilo, skriver nettutgaven til den danske avisen BT.

Må fjernes

Det er Miljø- og Energistyrelsen i Danmark som står bak undersøkelsen. Myndighetene har pålagt sexbutikker over hele landet å fjerne de kadmiuminnholdige produktene fra hyllene innen 18. juni i år.

Ifølge BT skal ikke dildoene være farlig for den enkelte bruker, men folk oppfordres til å kvitte seg med dildoene på en miljømessig måte.

Det er ikke kjent om de undersøkte dildoene også selges i norske sexbutikker.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks