Hovedinnhold

Seriemorder tok pikante bilder av mulige ofre

TOPPLØSE: Flere av bildene som skal være tatt av seriemorderen Rodney Alcala, viser toppløse kvinner. Foto: AP, Huntington Beach Police
TOPPLØSE: Flere av bildene som skal være tatt av seriemorderen Rodney Alcala, viser toppløse kvinner. Foto: AP, Huntington Beach Police
(VG Nett) Flere av bildene som ble funnet hos seriemorderen Rodney Alcala, viser nakne kvinner og kvinner i seksuell aktivitet.

Arcala ble i februar dømt for kidnapping og drap av en 12 år gammel jente, og for å ha voldtatt og drept fire andre kvinner i Los Angeles på 70-tallet. Juryen har anbefalt dødstraff for 66-åringen.

Onsdag gikk Huntington Beach-politiet ut med en serie bilder som skal ha blitt tatt av Alcala på 70-tallet. Over 100 bilder viser kvinner som politiet tror kan være ofre av seriemorderen.

Flere har ringt

- Vi har hatt en del telefoner fra folk som sier «hei, det er meg», sier Chuck Tomas ved Huntington Beach-politiet, men ingen har foreløpig ringt og identifisert noen på bildene som savnet.

LES OGSÅ:Frykter Rodney (66) har drept over 100 personer

Aktor Matt Murphy sier til Orange County Register at han ikke kan la være å tenke på om kvinnene er i live eller ikke.

- Vi vet at han brukte kameraet sitt mange ganger for å skape tillit til flere av sine ofre, og nå har vi funnet dusinvis av bilder av uidentifiserte kvinner som poserer for ham. Vi vil gjerne finne kvinnene på bildene. Poserte de rett og slett for en seriemorder, eller ble de ofre av hans sadistiske, morderiske mønster?

Mange av bildene som ble funnet av politiet hjemme hos Alcala, var for seksuelle for å bli trykket i aviser.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SLEKTNINGER: Robert Samsoe og hans mor Marianne Connelly er slektninger av 12-åringen som ble drept av Alcala på 70-tallet. Det brøt ut applaus i retten da juryen la ned påstand om dødsstraff. Foto: AP
SLEKTNINGER: Robert Samsoe og hans mor Marianne Connelly er slektninger av 12-åringen som ble drept av Alcala på 70-tallet. Det brøt ut applaus i retten da juryen la ned påstand om dødsstraff. Foto: AP

Adresser på bilder

Også blant bildene som er publisert, er det flere som er kuttet like over brystene. Flere bilder viser kvinner og unge jenter nakne, og i seksuelle handlinger. Noen viser kvinner som ser ut til å være bevisstløse.

- Flere av bildene viser kvinner på treningsstudio, sportsarrangementer og som går på rulleskøyter langs stranda, sier Aaron Smith som leder etterforskningen for Huntington Beach-politiet.

Bildene som er tatt fra treningsstudioene, hadde adresser skrevet bakpå dem.

- Alcala hadde gjort litt undersøkelser, sier Smith.

Etterforskere har funnet familiene som bodde på disse adressene på 70-tallet, og det er bekreftet at kvinnene på bildene er i live.

«The Dating Game»

Bildene ble oppdaget i et lagerrom som Alcala disponerte i Seattle i delstaten Washington. På samme sted fant politiet også øreringene som tilhørte Robin Samsoe, den 12 år gamle jenta som Alcala er dømt for drapet på i 1979.

Talsmann for statsadvokatens kontor, Susan Kang Schroeder sier at de frykter at flere av kvinnene og barna på bildene er blitt 66-åringens ofre.

- Det er meget mulig. Alcala er et rovlystent monster og vi tror han har tatt mange liv de stedene han har vært, sier Schroeder.

Rodney Arcala deltok i «The Dating Game» i 1978 hvor han kalte seg «Bachelor No. 1». Her kom han i kontakt med svært mange kvinner.

I 1972 ble han dømt for kidnappingen og lemlestingen av et barn i 1968, men ble løslatt etter 34 måneder.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks