Hovedinnhold

Serbisk domstol mottar Mladics anke

HAR ANKET: Tidligere general Ratko Mladic motsetter seg utlevering til krigsforbryterdomstolen i Haag. Foto: AP
HAR ANKET: Tidligere general Ratko Mladic motsetter seg utlevering til krigsforbryterdomstolen i Haag. Foto: AP
En serbisk domstol har mottatt krigsforbrytertiltalte Ratko Mladics anke av beslutningen om utlevering, opplyser en talskvinne.

Denne saken handler om:

Det er ventet at domstolen vil behandle anken svært raskt.

En representant for serbiske justismyndigheter sa tidligere tirsdag at den bosnisk-serbiske generalen Ratko Mladic kan bli sendt fra Serbia til Haag i løpet av 24 timer.

- Det kan skje i løpet av 24 timer, så snart anken kommer til domstolen. Og den er ventet i dag, sier representanten til nyhetsbyrået Reuters.

- Dommerpanelet på tre vil avgjøre anken raskt. De vil nesten helt sikkert avvise den, justisministeren vil undertegne utleveringspapirene, og så sendes han ut, tilføyer representanten som krever å få være anonym.

Les også:  Luksusfengsel venter Mladic i Haag

FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia, ICTY, har tiltalt Mladic for folkemord, forbrytelser mot menneskeheten og andre krigsforbrytelser. Han ble arrestert nord i Serbia torsdag i forrige uke.

Rettsmyndighetene og politiet lot Mladic natt til tirsdag besøke datteren Anas grav i utkanten av Beograd. Hun tok sitt eget liv i 1994. Mladics sønn og flere barnebarn besøkte ham i fengselet i Beograd mandag.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks