Hovedinnhold

Alternativ krigsforbryter-medisin på Karadzics hjemmeside

KRIGSFORBRYTER-MEDISIN: På egne hjemmesider reklamerte Radovan Karadzic for alternativ behandling. Foto:
KRIGSFORBRYTER-MEDISIN: På egne hjemmesider reklamerte Radovan Karadzic for alternativ behandling. Foto:
(VG Nett) Radovan Karadzic (63) skrev om alternativ energi og reklamerte for homeopati og amuletter på eget nettsted.

Denne saken handler om:

På hjemmesiden www.psy-help-energy.com hadde eks-presidenten listet opp to telefonnumre og en e-postadresse omverdenen kunne bruke for å kontakte ham.

Hjemmesiden blander sammen kristen billedbruk, østlig mystisisme og begreper som «menneskelig energi», skriver engelske The Guardian.

Metoden krigsforbryteren, under aliaset «David Dabic», reklamerte for på hjemmesiden hevder å virke mot alt fra depresjon til diabetes, astma, leddbetennelse og MS.

Les også:- 10.000 kan mistenkes for krigsforbrytelser

«Vesener fulle av energi»

«Vi er vesener fulle av energi», står det ifølge den engelske nettavisens oversettelse.

«Flere energiske prosesser virker i oss, som alle funksjonene i vår kropp er avhengig av. De er skapt fra energien til en større kilde (kosmisk energi, prana, mana, organisk energi, kvanteenergi, den Hellige Ånd). De flyter rundt i oss og de er vår høyeste Gud og en kilde til all helse og velbehag.»

Hjemmesiden fortsetter:

«Forstyrrelser i energistrømmen fører til at vi mister alternative energi og blir trøtte, noe som er begynnelsen på alle våre helse-problemer».

Ekstreme valg

Daglig leder i Alternativt Nettverk, Øyvind Solum, mener ikke krigsforbryterens beskjeftigelse med homeopati, akkupunktur og indisk medisin sier noe spesielt om alternative behandlingsformer.

Men han innrømmer at alternativ-bevegelsen kanskje tiltrekker seg spesielle personligheter.

- Ekstreme personligheter er kanskje mindre tilbøyelige til å gå med strømmen. Kanskje har de en større tendens til å søke utenfor allfarvei.

Han tror heller ikke alternativ medisin er noe utpreget vanlig yrkesvalg for folk med bakgrunn fra ekstreme konflikter.

Solgte amuletter

På sidene reklameres det også ifølge The Guardian for legende kurer og amuletter, noen i form av et kors, som man kan ha rundt halsen. Prisene er ikke oppgitt.

I tillegg tilbys akkupunktur, homeopati og forskjellige former for buddhistisk og indisk medisin.

Sidene var fortsatt oppe da VG Nett sjekket, men begge numrene som er oppgitt var slått av. Med andre ord kan det være for sent, om du skulle ønske å kjøpe en amulett av den tidligere bosnisk-serbiske lederen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks