Hovedinnhold

Vilks ukjent med ny terror-trussel

Kunstneren Lars Vilks ble truet på livet etter å ha fremstilt profeten Muhammed som rondellhund. Foto: SCANPIX
Kunstneren Lars Vilks ble truet på livet etter å ha fremstilt profeten Muhammed som rondellhund. Foto: SCANPIX
(VG Nett) Den svenske kunstneren og karikaturtegneren Lars Vilks kan være én av årsakene til at en selvmordsbomber slo til i Stockholm lørdag - men det er helt ukjent for ham selv.

Denne saken handler om:

Tips oss

Vilks nevnes i trusselbrevet som ble sendt til nyhetsbyrået TT og det svenske sikkerhetspolitiet Säpo få minutter selvmordsbomberen sprengte seg selv i luften midt i Stockholm sentrum.

- Våre aksjoner kommer til å snakke for seg selv. Så lenge dere ikke slutter krigen deres mot islam og fornedringen av profeten og deres dumme støtte til grisen Vilks, skriver den ukjente avsenderen.

Les også: Trussel mot Sverige minutter før selvmordsaksjon

Karikaturtegneren, som tidligere har blitt drapstruet etter at han laget en karikaturtegning som fremstiller profeten Muhammed som en hund, har imidlertid ikke hørt noe fra sine kontakter i politiet.

- Det er helt nytt for meg. De har vel ikke fått samlet sammen informasjonen sin raskt nok, sier han til Expressen.

Vilks har heller ikke mottatt noen trusler den siste tiden.

- Det er noen uker siden jeg fikk den siste egentlige trusselen. Jeg får jo noen småtrusler hele tiden, men det er ikke noe jeg tar på alvor, sier han.

Det er ikke endelig bekreftet at trusselbrevet og selvmordsaksjonen har noen sammenheng. Selvmordsbomben skal ha gått av kun få minutter etter en eksplosjon i en bil i Drottninggatan i Stockholm sentrum lørdag ettermiddag.

VGTV: Her eksploderer bilen midt i Stockholm sentrum

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks