Hovedinnhold

TT: - Ikke kontakt med avsenderen tidligere

TT har ikke tidligere vært i kontakt med mannen som sendte nyhetsbyrået en truende e-post kort tid før det smalt i Stockholm.

Denne saken handler om:

- Jeg tror ikke vi har vært i kontakt med ham tidligere, sier den svenske nyhetsbyråets redaksjonssjef Mats Johansson.

TT kjenner identiteten til avsenderen av e-posten, som ble mottatt av nyhetsredaksjonen bare 10 minutter før den første av to eksplosjoner runget i sentrum av Stockholm lørdag.

LES OGSÅ: - Forsøkte å giselvmordsbomberen førstehjelp

Ingen kobling

- Vi kan se hvem som har sendt e-posten, men jeg ønsker ikke å oppgi identiteten til vedkommende eller kommentere hvilken opprinnelse han har, sier Johansson til NTB.

E-posten gir ikke grunnlag for å knytte avsenderen til noen bestemt gruppe, verken i eller utenfor Sverige.

- Vi kan ikke se at det er kobling til noen gruppe, sier Johansson.

Säpo

TT var den eneste mediebedriften som mottok e-posten med budskapet til «Sverige og det svenske folket», som også ble sendt til det svenske sikkerhetspolitiet Säpo.

TRUSSEL: «Nå skal deres barn, døtre og søstre dø slik som våre brødre og søstre og barn dør»

Avsenderen henviser i e-posten til de svenske soldatene i Afghanistan, samt til den svenske kunstneren Lars Vilks som har hisset på seg mange islamister med sine karikaturtegninger av profeten Muhammed.

- Nå skal deres barn, døtre og søstre dø slik som våre brødre og søstre og barn dør, heter det blant annet i e-posten.

- Krig mot islam

- Våre aksjoner kommer til å snakke for seg selv. Så lenge dere ikke slutter krigen deres mot islam og fornedringen av profeten og deres dumme støtte til grisen Vilks, heter det.

Avsenderen sender videre en oppfordring til alle hellige krigere i «Europa og Sverige».

- Nå er det på tide å slå til, vent ikke lenger. Kom fram med det dere har om det så er en kniv, og jeg vet at dere har mer enn en kniv å komme med. Frykt ingen, frykt ikke fengsel, frykt ikke døden, heter det i e-posten, som også inneholder lydfiler på svensk og arabisk.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks